PUNCT EROIC OBŢINUT DE BĂIEŢI LA TÂRGU JIU!

PUNCT EROIC OBŢINUT DE BĂIEŢI LA TÂRGU JIU!

Handbaliştii de la CSM Ploieşti se întorc cu un punct mare din deplasarea de la Târgu Jiu, acolo unde au reuşit, în această după-amiază, să încheie la egalitate disputa cu Energia, scor 22-22. Elevii lui Dragoş Dobrescu au făcut un meci eroic pe terenul formaţiei în faţa căreia au pierdut în două rânduri în sezonul regulat şi vin acasă cu o remiză, la capătul unei confruntări în care au condus chiar şi la trei goluri la un moment dat şi au avut parte de un final în care oricare dintre cele două formaţii putea să dea lovitura decisivă.

Meciul a stat sub semnul echilibrului în marea majoritate a timpului, în prima parte, în special, mergându-se cap la cap până aproape de pauză. Gazdele s-au desprins în două rânduri, la 8-6 şi 12-9, dar CSM-ul a revenit de fiecare dată şi a egalat, doar reuşita lui Acatrinei, din minutul 30, făcând ca Energia să aibă avantaj minim la pauză: 13-12. Partea secundă a început la fel ca şi prima şi după cinci minute era tot diferenţă de un gol în favoarea gazdelor, 15-14, moment în care ploieştenii au rupt ritmul pentru prima dată: au marcat patru goluri la rând şi au dus tabela la 15-18 (minutul 39), spre stupefacţia celor prezenţi în sala gorjeană.

Energia a revenit rapid şi a egalat la 18 (minutul 45), după care a urmat un final dârz, cu multe întreruperi, puţine goluri şi destule schimbări de situaţie. A condus întâi CSM-ul, cu 19-18, apoi elevii lui Bîrză au trecut în faţă – 20-19 şi 21-20 (53) – pentru ca, în minutele următoare, să se facă 21-22 (54). Gazdele au egalat după câteva secunde, apoi au urmat cinci minute în care nu s-a mai înscris niciun gol, gorjenii irosind chiar şi două atacuri în superioritate numerică, în ultimele secunde de joc.

„A fost un meci de luptă în care am condus şi noi în câteva rânduri şi am avut şansa de a câştiga, la fel cum, pe final, puteam să şi pierdem când au avut superioritate numerică. E un rezultat bun pentru noi, un punct care probabil va conta la final, obţinut pe terenul celei mai bune echipe din play-out. Am reuşit, cu un lot restrâns numeric, să facem un rezultat bun, pentru că avem un grup unit, care îşi doreşte să iasă cu bine din acest play-out. Vreau să-i remarc pe Capotă, care a evoluat foarte bine, pe Stăncioiu şi Tărîţă, care au reuşit câteva goluri importante pe contraatac, şi să spun că toată echipa a luptat până la epuizare pentru acest rezultat. Sperăm să confirmăm cu prilejul partidei de miercuri, cu Minaur, în care poate îl vom folosi şi pe Claudiu Dediu, pe care nu l-am forţat nici astăzi pentru a nu risca să i se agraveze acea întindere”, ne-a spus coordonaatorul secţiei de handbal masculin a CSM Ploieşti, Ion Nicolae. În partida de astăzi, Dragoş Dobrescu i-a folosit pe: Szopka, Antonaru – Stăncioiu (6 goluri), Tărîţă (5), Capotă (5), Turcu (2), Al. Farcaş (2), Botezatu (1), Zamfir (1), Hoinaru şi Hodorogea.

Pentru CSM Ploieşti urmează, miercuri, de la ora 20.30, în Sala „Olimpia”, meciul cu Minaur Baia Mare, contând pentru ultima etapă a turului din play-out, la finalul căruia vom şti dacă obiectivul evitării locurilor de baraj este realizabil sau lupta va continua doar pentru a se „dribla” retrogradarea directă.

 

Play-out – Etapa a IV-a

 

Energia Tg. Jiu – CSM Ploieşti 22-22 (13-12)

Danubius Galaţi – CSM Focşani 22-27 (9-14)

Minaur Baia Mare – HC Vaslui 29-29 (18-17)

 

Clasament play-out

 

1. Energia Târgu Jiu – 31 puncte

2. Minaur Baia Mare – 29 puncte

3. CSM Ploieşti – 21 puncte

4. Handbal Club Vaslui – 20 puncte

5. CSM Focşani – 19 puncte

6. Danubius Galaţi – 1 punct

Etapa a V-a (miercuri, 27 aprilie): CSM Ploieşti – Minaur Baia Mare (ora 20.30), HC Vaslui – Danubius Galaţi, CSM Focşani – Energia Târgu Jiu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.