Lecție dură pentru ploieșteni, în deplasare

Lecție dură pentru ploieșteni, în deplasare

Cu un parcurs impecabil în primele trei etape ale fazei semifinale în Liga I, baschetbaliștii de la CSM Ploiești au ratat șansa de a se desprinde la vârful ierarhiei, în urma deplasării de la Baia Mare. La capătul unui joc în care defensiva – altminteri punctul forte în ultima lună, nu a funcționat absolut deloc, fiind cât pe ce să încaseze 100 de puncte, elevii lui Eugen Ilie au cedat la Baia Mare, pasându-le gazdelor nu doar o victorie clară, ci și călduțul fotoliu alocat liderului.

Aruncând o simplă privire asupra tabelei, devine clar pentru toată lumea că meciul din Maramureș a reprezentat mai mult decât un duș rece, primit la începutul primăverii. A fost, mai degrabă, o lecție pe cât de dură, pe atât de naturală, venită într-un moment în care ploieștenii s-au crezut de neînvins, dar au plătit tribut lipsei de organizare, în special în plan defensiv. După un asemenea meci, în care atacul poate fi considerat unul suficient pentru a spera la o victorie liniștită, dar apărararea te trădează la fiecare pas, Vlad Dumitrescu și compania vor trebui să tragă din greu pentru a recupera din terenul pierdut și pentru a răspunde, etapa viitoare, la Iași, cerințelor băncii tehnice.

„Am trimis în teren aceeași echipă ca în urmă cu o săptămână, fiind convins că formula câștigătoare nu trebuie schimbată. Din nefericire, lucrurile nu au mers aşa cum m-am aşteptat. Mă bucur, totuşi, că această lecție a venit acum, precum o palmă în plin campionat, și nu la turneul de promovare, unde lucrurile vor sta cu totul altfel”, a declarat antrenorul Eugen Ilie.

După înfrângerea suferită la Baia Mare, pentru CSM Ploiești urmează, săptâmâna viitoare, un nou meci în deplasare, de această dată pe terenul Politehnicii Iași, în cadrul ultimei etape a turului în faza semifinală a Ligii I.

Foto: Facebook/BCMBaiaMare

 

BCM Olimpic Baia Mare – CSM Ploiești 96-79 (54-37)

BCM Olimpic Baia Mare: Thomas, Tohănan, Awwel, Corneanu, Dohi.

CSM Ploiești: Ionescu, Dumitrescu, Gîrbea, Căpușan, Gavrilă

Leave a Reply

Your email address will not be published.