Răspunsul ECHIPEI: victorie clară cu SCM Craiova!

Handbalistele de la CSM Ploieşti au arătat că sunt o ECHIPĂ şi au trecut peste problemele din ultima vreme, reuşind să câştige meciul disputat astăzi, la prânz, în Sala Sporturilor Olimpia, în compania formaţiei SCM Craiova. A fost 29-25 (14-11) pentru Mihaela Tivadar şi colegele sale, la capătul unei evoluţii convingătoare, cu un joc bun în defensivă şi multă varietate în atac, atât din punct de vedere al schemelor, cât şi al zonelor din care au venit golurile, opt din cele nouă jucătoare de câmp utilizate în marea majoritate a timpului trecându-şi numele pe lista marcatoarelor.

Partida a debutat sub semnul echilibrului şi, până în minutul 20, niciuna dintre formaţii nu a reuşit să se desprindă la două goluri. Abia în minutul 21, după un contraatac finalizat de Ramona Farcău, CSM-ul s-a dus la 11-9, determinând-o pe Simona Gogârlă să solicite time-out. După reluare, Tatalovic a apărat şutul Alexandrei Georgescu, iar Dmitrovic a făcut 12-9, semnând prima desprindere clară ploieştencelor. Trei goluri au fost şi la pauză, 14-11, Alla Sheiko intrând bine în meci şi marcând ultimul gol al reprizei.

Partea secundă a debutat cu oltencele forţând revenirea, SCM-ul venind la un gol în special datorită preciziei interului Jelena Zivkovic, care a marcat trei goluri în primele 6 minute ale reprizei. La 17-16, Daciana Balaban a fost eliminată uşor, dar Elena Şerban a închis poarta la un „7 metri” al aceleiaşi Zivkovic şi un şut al Cătălinei Cioaric, contribuind la o nouă desprindere ploieşteană semnată de Tivadar şi Sheiko: 19-16 (minutul 39). Ramona Farcău a făcut 20-16, Craiova a strâns la 20-18 (41), dar experienţa superioară a fetelor noastre s-a făcut simţită în ultimul sfert de oră, în care adversarele nu s-au putut apropia la mai puţin de două goluri. Pe final, au fost şi cinci goluri diferenţă pe tabelă, 28-23 şi 29-24, însă Craiova a înscris ultima prin Florica şi a stabilit scorul final: 29-25.

În urma acestei victorii, CSM Ploieşti rămâne pe poziţia a 6-a a clasamentului Ligii Naţionale, cu 33 de puncte, şi se pregăteşte pentru un nou meci pe teren propriu, vineri, de la ora 17.00, în compania Universităţii Cluj.

Victoria obţinută de fete l-a bucurat şi pe directorul clubului, Cezar Stoichiciu, care a declarat: „Aceasta este echipa pe care ploieştenii vor să o vadă jucând, nu cea din partidele cu Slobozia sau Corona Braşov. Au arătat determinare, au fost o echipă în adevăratul sens al cuvântului şi au muncit pentru o victorie care ne permite din nou să ne gândim la cupele europene. Sper să continue la fel, iar vineri, cu Clujul, să câştige şi să-i bucure din nou pe suporteri”.

 

Fetele, alături de Ivana Bozovic!

 

La prezentarea echipelor, handbalistele şi staff-ul de la CSM Ploieşti au îmbrăcat tricouri cu mesaje prin care au ţinut să anunţe că sunt o echipă unită, pe piept având scris „ECHIPĂ 100%”, dar şi să-şi manifeste susţinerea pentru Ivana Bozovic, care s-a accidentat la un antrenament din cursul săptămânii şi este suspectă de ruptură de ligamentela genunchiul drept. „IVO 4” scria pe spatele tuturor tricourilor, surpriza pregătită colegei lor impresionând-o pe jucătoarea originară din Muntenegru. Bozovic a fost supusă unui examen RMN şi va afla luni „verdictul” medicilor.

În schimb, a revenit în lot pivotul Ionela Dinu, care şi-a reluat antrenamentele după operaţia suferită în toamnă la genunchiul stâng, iar la meciul de astăzi a figurat în lotul de 16.

 

CSM Ploieşti – SCM Craiova 29-25 (14-11)

 

Sala: „Olimpia”. Spectatori: 800.

CSM Ploieşti: Tatalovic (3 intervenţii) – Florea (2 gluri), Dmitrovic (4), Tivadar (5, 1 din „7 metri”), Burtea-Shutska (6), Tudor, Farcău (6). Au mai jucat: Şerban (6 intervenţii), A. Dumitru – Chiricuţă (2 goluri, 2 din „7 metri”), Balaban Curtean (1), Sheiko (3), Vasilescu, Boştină. Antrenor: Neven Hrupec.

SCM Craiova: Petrescu – Horobeţ (2 goluri), Cioaric, Băbeanu (3 goluri), Florica (5, 3 din „7 metri”), Landre (1), Iovănescu (1). Au mai evoluat: J. Zivkovic I, Paşca – Georgescu (2), J. Zivkovic II (6 goluri, 2 din „7 metri”), Gavrilă (1), Andrei (4). Antrenor: Simona Gogîrlă.

Arbitri: Dorel Gurbina şi Emilian Stanciu (ambii din Caraş Severin).

Observator FRH: Constantin Milcu (Mehedinţi).

 

Statisticile partidei

Aruncări „7 metri”: 4/1 ratat (Chiricuţă) – 6/1 ratat (J. Zivkovic II).

Eliminări „2 minute”: 5 (Tivadar – 2, Balaban, Tudor – 2) – 2 (Băbeanu, Andrei).

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.