CSŞ-CSM Ploieşti, trei recorduri naţionale la Bacău!

Sâmbătă şi duminică, sala de atletism din Bacău a găzduit Concursul Naţional „Memorial Doina Melinte”, prilej cu care sportivii de la CSŞ-CSM Ploieşti au avut evoluţii excelente, reuşind să doboare trei recorduri naţionale.

Astfel, ştafeta formată din Andrei Năstăsache, Radu Ciocănescu, David Năstase şi Mihai Pîslaru, atleţi pregătiţi de prof. Maria Andrei şi Florin Andrei,  a reuşit  în prima zi de concurs să câştige proba de ştafetă  4×200 metri cu timpul de 1.34.26 minute şi să doboare cu 63 de sutimi de secundă  recordul  naţional deţinut de Poli Timişoara, din anul 1994 (1.34.89 minute).

A doua zi,  atleţii ploieşteni, concurând în aceeaşi componenţă, au apăsat  pedala de acceleraţie şi au spulberat  încă două recorduri  naţionale, câştigând medaliile de aur cu ştafeta  de 4×400 metri cu timpul de 3.28.20 minute. Au corectat, astfel, recordul de la juniori 2 cu 2 secunde şi 36 sutimi, stabilit tot de ei în urmă cu două săptămâni la Bacău, şi au doborât recordul de la juniori 1, cu o secundă şi 16 sutimi, deţinut din anul 2005 de LPS Iaşi (3.29.36 minute).

Trebuie precizat că toţi componenţii ştafetei sunt juniori 2 şi au reuşit o performanţă greu de egalat, aceea de a obţină, în decurs de doar 14 zile, nu mai puţin de patru recorduri naţionale în sală.

La competiţia de la Bacău au participat 364 de sportivi de la 36 de cluburi din ţară.

 

Alexandru Drăgoi, vicecampion naţional de Juniori 1 la heptatlon!

 

Tot în acest weekend, sala de atletism din cadrul complexului Lia Manoliu a găzduit etapa finală a Campionatului Naţional pe probe combinate şi a 2-a etapă a Grand Prix-ului de atletism la seniori, tineret şi juniori 1, la care au participat şi sportivii de la CSM Ploieşti.

Cel mai important rezultat a fost cel realizat de Alexandru Drăgoi, elevul lui Augustin Iancu devenind vicecampion naţional la Juniori 1 la heptatlon, în cadrul etapei finale a Campionatului Naţional pe probe combinate.

În cadrul Grand Prix-ului, Cristian Radu a stabilit cel mai bun rezultat naţional al anului în proba de 400 metri, cu timpul de 48.76 secunde, Costin Homiuc a ocupat locul al 2-lea la 60 metri plat (Juniori 1) şi Bogdan Oprina a venit pe 4 în aceeaşi probă, iar ştafeta de 4×2 ture, în componenţa Daniel Vlaicu, Bogdan Oprina, Ciprian Cusutură şi Cristian Radu, a ocupat locul 1 la Tineret şi locul al 2-lea la Seniori.

Atleţii care au participat în cele două competiţii de la Bucureşti sunt pregătiţi de Augustin Iancu şi Robert Munteanu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.