Eşec jenant pe terenul campioanei: Minaur – CSM Ploieşti 34-23 (17-11)!

Poate că afirmaţia din titlu pare puţin deplasată, pentru că în fief-ul campioanei en-titre se poate pierde şi la o diferenţă mai mare, dar transformările prin care a trecut Minaur în ultimele 4-5 luni au adus echipa din Baia Mare în situaţia de a miza pe doar opt jucători în acest debut de 2016, actualul lot fiind o umbră a celui din urmă cu un an. Iar în acest context, având în minte şi acel 25-24 din tur, realizat în faţa unei echipe în care Tatai, Ivancsik, Aflitulin, Ghiţă, Fotache sau Ramba făceau legea, era de aşteptat ca băieţii să se lupte pentru un rezultat care să-i avantajeze în perspectiva luptei din play-out.

Speranţele s-au risipit însă repede, pentru că, în minutul 6, era deja 5-1 pentru Minaur după câteva atacuri încâlcite ale echipei noastre şi o serie de contre devastatoare ale gazdelor, astfel că Dragoş Dobrescu era nevoit să solicite rapid time-out. În ciuda improvizaţiilor la care a fost nevoit să apeleze Petru Pop, extrema stângă Sabou fiind „mintea limpede” de la linia de „9 metri”, apărătorul de meserie Bogdan Mihai evoluând ca extremă dreaptă, iar Albert Cristescu, un pivot „de meserie”, apărând adeseori ca inter, Minaur a găsit permanent soluţii în atac şi şi-a continuat recitalul ofensiv. Scorul a urcat până la 11-4 (minutul 17), moment în care Cosmin Capotă primea a doua eliminare şi Baia Mare ataca în superioritate numerică. Din fericire, Răzvan Szopka a avut câteva intervenţii inspirate, iar, la poarta cealaltă, Al. Farcaş, Botezatu şi Turcu au izbutit trei goluri consecutive care păreau, la 11-7, să anunţe o revenire a CSM-ului. N-a fost însă cazul, pentru că Minaur a răspuns tot cu trei reuşite la rând, obţinând – foarte uşor, ce e drept – şi cea de-a treia eliminare la Capotă, care s-a contrat cu Buşecan după o decizie controversată a arbitrilor şi a ajuns în tribună. La pauză s-a intrat cu şase goluri avans pentru fosta campioană şi fără motive ca ploieştenii să-şi facă vreo iluzie că rezultatul ar putea fi întors, la cum se derulase jocul în primele 30 de minute: Minaur a avut claritate în atac, schemele aducând 17 goluri şi alte situaţii mari de a marca, iar CSM-ul n-a găsit soluţii, pentru că extremele au ratat primele atacuri, Dediu n-a prea văzut poarta, iar pivotul de conjunctură, Alexandru Farcaş, a fost strâns ca în menghină de experimentaţii apărători adverşi.

Repriza secundă s-a derulat după aceleaşi coordonate, diferenţa crescând constant pe fondul jocului încântător al elevilor lui Petru Pop, împinşi de la spate de un public care şi-a alimentat favoriţii cu energie, compensând lipsa soluţiilor de pe bancă. Pentru CSM, primul şi singurul gol din extremă a venit abia în minutul 40, prin Stăncioiu, Dediu a „spart gheaţa” două minute mai târziu, iar de pe bancă nu a apărut decât soluţia Hoinaru, care era greu să schimbe ceva la cum curgea jocul. În acest context, responsabili cu spectacolul au fost băimărenii, Sabou aruncând tribunele în aer cu un gol pe contraatac precedat de o piruetă perfectă, iar tânărul portar Simulescu blocându-l cu nonşalanţă pe Tărîţă la fiecare atac, de două ori în situaţie de „unu la unu”.

A fost 34-23 la final, un scor care ne scuteşte de prea multe comentarii şi fixează CSM-ul pe poziţia a 12-a a clasamentului Ligii Naţionale. Următorul meci este cel de duminică, din Sala „Olimpia”, cu CSM Focşani (ora 18.00), la fel de important în perspectiva luptei din play-out.

Foto: Deak Laszlo

 

HCM Minaur Baia Mare – CSM Ploieşti 34-23 (17-11)

 

Sala: „Lascăr Pană”. Spectatori: 800.

HCM Minaur: Simulescu – B. Mihai (3 goluri), Sadoveac (4), Sabou (6), Buşecan (2), A. Cristescu (3), Bera (9, 3 din „7 metri”). A mai jucat: Vilovski (7 goluri). Antrenor: Petru Pop.

CSM Ploieşti: Szopka – Tărîţă, Capotă (1 gol), Al. Farcaş (4 goluri), Zamfir, Dediu (2), Stăncioiu (1). Au mai evoluat: Antonaru, D. Rotaru – Turcu (8 goluri, 4 din „7 metri”), Botezatu (6), Hoinaru, Hodorogea (1). Director tehnic: Ion Nicolae. Antrenor principal: Dragoş Dobrescu.

Arbitri: Marius Pintea (Cluj) şi Marcel Sas (Bihor).

Observator FRH: Gheorghe Năsturel (Caraş Severin).

 

Statisticile partidei

Aruncări „7 metri”: 3/0 ratate – 5/1 ratată (Al. Farcaş).

Eliminări „2 minute”: 4 (Sabou – 2, Buşecan, B. Mihai) – 6 (Capotă – 3, Botezatu, Al. Farcaş – 2).

Eliminare: Capotă (minutul 25).

Leave a Reply

Your email address will not be published.