Dublă provocare în Oltenia pentru baschetbalişti!

SCM U 2 Craiova – CSM Ploieşti, sâmbătă, ora 17:00

Energia 2 Tg. Jiu – CSM Ploieşti, duminică, ora 12:00

 

Sfârşitul acestei săptămâni le propune baschetbaliştilor de la CSM Ploieşti primele două partide oficiale din acest an. La prima vedere, meciurile împotriva echipelor satelit ale prim-divizionarelor din Craiova şi Tg. Jiu nu ar trebui să le pună mari probleme lui Dumitrescu şi compania, „dubla” din Oltenia fiind gândită pentru „a împuşca doi iepuri dintr-o lovitură” înaintea ultimelor examene rămase, cu Rapid Bucureşti şi Gaz Metan 2 Mediaş.

Elevii lui Ionuţ Ivan au iernat pe ultima treaptă a podiumului, dar sunt convinşi că, prin victorii pe linie până la final, coroborate cu un joc al rezultatelor favorabil, pe tabloul harghitenilor de la BC Miercurea Ciuc, pot ajunge pe poziţia secundă, asigurându-şi astfel biletele pentru „semifinale”. Primii paşi, în acest sens, trebuie făcuţi cu încredere în acest weekend, ploieştenii având toate atuurile necesare pentru a repeta cifrele din jocurile disputate, în toamnă, în „Olimpia”: 196 de puncte marcate şi doar 87 primite, echivalentul a două victorii lipsite de emoţii.

Pentru aceste două partide, întreg lotul este valid, doar Ştefan Ianuli, cel care a suferit o entorsă în ultimul meci din 2015, de la Sibiu, şi care nu se află încă la capacitate maximă, urmând, probabil, să fie menajat pentru a nu risca o recidivă.

Altfel, ploieştenii se vor întoarce din Oltenia în cursul serii de duminică, iar de săptămâna viitoare îşi vor relua ciclul normal de pregătire, în „Olimpia” şi, în paralel, la sala de forţă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.