Victorie înaintea pauzei de Sărbători!

Baschetbaliştii de la CSM Ploieşti au trecut rapid peste prima înfrângere suferită pe teren propriu în acest sezon, în faţa favoritei seriei, Ştiinţa Bucureşti, şi s-au impus, în această dimineaţă, cu 79-66, pe terenul „satelitului” celor de la CSU Sibiu. A fost o victorie consemnată la capătul unei partide în care elevii lui Ionuţ Ivan au fost în permanenţă în control, chiar dacă au avut în faţă o formaţie gazdă care a rulat şi trei jucători ce cochetează cu lotul primei echipe: Cioacătă, Păun şi Maniţiu.

Cel mai bun marcator al echipei noastre a fost pivotul Andrei Ene, cu 24 de puncte, care a fost secondat de „căpitanul” Vlad Dumitrescu, în dreptul căruia am consemnat, la final, 19 puncte marcate. Trei dintre titularii CSM-ului – Dumitrescu, Dogaru şi Ene – au încheiat partida cu câte 4 faulturi, iar Mircea Neagoe a fost eliminat încă din minutul 25 pentru cinci greşeli personale.

 „Este îmbucurător faptul că această echipă creşte de la meci la meci, atât din punct de vedere defensiv, cât şi în ceea ce priveşte relaţiile de joc. Lotul se omogenizează tot mai bine în fiecare săptămână şi, chiar dacă la Sibiu am disputat ultimul joc din acest an, asta nu înseamnă că vom intra în vacanţă în adevăratul sens al cuvântului. Campionatul se va relua pe data de 17 ianuarie, când este programat jocul de la Tg. Jiu, şi, tocmai de aceea, nu ne permitem să luăm pauză de la antrenamente. Până la finalul anului, băieţii vor mai susţine şase şedinţe de pregătire în Sala Sporturilor şi, în paralel, în sala de forţă, pentru ca, după Anul Nou, să ne reluăm ciclul normal de antrenamente. Dorim să profităm de această pauză competiţională pentru a încărca din punct de vedere fizic cât mai mult”, a declarat antrenorul Ionuţ Ivan.

După zece etape, CSM Ploieşti are un bilanţ de 7 victorii şi 3 înfrângeri, urmând ca, după reluarea campionatului, să mai aibă de disputat trei meciuri în deplasare, la Energia 2 Tg. Jiu, SCM U 2 Craiova şi Rapid Bucureşti, şi unul singur pe teren propriu, cu Gaz Metan 2 Mediaş.

 

CSU 2 Sibiu – CSM Ploieşti 66-79 (32-38)

 

Scorul pe sferturi: 18-19, 14-19, 20-20, 14-21

CSM Ploieşti: Movileanu (9 puncte), Dumitrescu (19), Biasutti (3), Ene (24), Dogaru (12), Neagoe (10), Ianuli (2), Crăciun. Antrenor: Ionuţ Ivan

Leave a Reply

Your email address will not be published.