Eşec cu liderul, dar lupta continuă

Învinşi etapa trecută, la Miercurea Ciuc, şi obligaţi să câştige în faţa Ştiinţei Bucureşti pentru a reveni pe poziţia secundă înaintea ultimelor meciuri din acest an, programate la sfârşitul săptămânii, baschetbaliştii de la CSM Ploieşti au terminat în spatele liderului maratonul „nebun” din Sala Sporturilor. La capătul unei confruntări spectaculoase, în care nu doar o dată Dumitrescu şi compania au ridicat asistenţa în picioare, Ştiinţa a materializat pe tabelă plusul de experienţă şi forţă printr-o victorie care trimite încă de pe acum formaţia din Capitală la faza semifinală a Ligii I.

În faţa a peste 500 de spectatori, băieţii lui Ionuţ Ivan au beneficiat de un start lansat, iar Dogaru şi Dumitrescu, cei mai experimentaţi oameni ai gazdelor, au dus scorul la 8-5 (min 3). Bazându-se pe aportul „veteranului” Cristi Crăciun (35 ani), însă nu şi pe cel al lui Andrei Căpuşan, aflat pe bancă, dar … la cămaşă, antrenorul oaspeţilor, Eugen Ilie, a reuşit să facă ordine în jocul elevilor săi, iar permutările făcute din mers au avut efectul scontat. Vl. Mihai şi Vizitiu şi-au adus aportul pe faza defensivă, recuperând multe baloane utile care, ulterior, s-au transformat în puncte graţie reuşitelor lui Casale, pe contraatac, sau V. Ştefan, de la distanţă, iar tabela „era dată peste cap”, scor 23-26 (min 11). A fost momentul în care Ionuţ Ivan şi-a chemat trupa la margine, pentru indicaţii, şi, la doar câteva secunde distanţă, Dumitrescu a încărcat de afară, readucând echilibrul în meci.

Rotaţia mai lungă a bucureştenilor avea, însă, să încline balanţa, până la pauză, în favoarea Ştiinţei, care, după un prim coş de la distanţă încasat din partea Movileanu, pentru 32-31, nu a mai privit înapoi şi a încheiat prima repriză în avantaj, scor 35-40. La reluare, Vizitiu şi Ene s-au întrecut în reuşite de la semidistanţă sau, după caz, de sub panou, pentru 44-53 (min 26) şi, cu toată opoziţia lui Dumitrescu, pe contraatac, şi Movileanu, din „downtown”, diferenţa rămânea una destul de supărătoare înaintea ultimului sfert: 53-60! În condiţiile eliminării lui Dogaru, survenită în debutul secvenţei decisive, misiunea ploieştenilor devenea tot mai dificilă, Ionuţ Ivan văzându-se nevoit să acopere poziţia 1 prin introducerea lui Biasutti – un câştig evident în ultimele minute, dar, în acelaşi timp, să „pună pe picioare” şi spaţiul de trei secunde, unde Neagoe nu a jucat la 100% din potenţial, după accidentarea suferită în urmă cu două săptămâni.

Acestea fiind datele problemei, evoluţia în plan ofensiv a „alb-albaştrilor” a avut de suferit în prima jumătate a sfertului 4, în care Ştiinţa a apăsat, practic, decisiv pedala de acceleraţie pentru a scăpa în câştigătoare, scor 64-79 (min 36). Movileanu, în două rânduri pe pătrundere, urmat de Ene, din faţa lui Crăciun, şi de Dumitrescu şi Biasutti, de la distanţă, au încălzit tribunele mai degrabă doar pentru statistici, pentru că, de la 76-89, cu mai puţin de 30 de secunde rămase şi posesia la adversari, ploieştenilor le-a fost imposibil să mai revină. Tabela a îngheţat la 82-95, echipa de seniori a clubului nostru suferind a treia înfrângere stagională şi alunecând, după doi paşi greşiţi „în cascadă”, pe ultima treaptă a podiumului.

Pentru Dumitrescu şi compania urmează, duminică, meciul din deplasare cu CSU 2 Sibiu, ultimul din acest an, apoi o pauză competiţională până în a doua jumătate a lunii ianuarie, când campionatul Ligii I va porni din nou la drum cu ultimele patru etape ale sezonului regulat.

 

CSM Ploieşti – Ştiinţa Bucureşti 82-95 (35-44)

Scorul pe sferturi: 20-19, 15-25, 18-16, 29-35.

 

CSM Ploieşti: Dogaru, Dumitrescu, Movileanu, Neagoe, Ene

Ştiinţa Bucureşti: Olaru, Ştefan, Gârbea, Mihnea, Crăciun

 

CSM Ploieşti: Movileanu (20p, 3×3), Dumitrescu (15p, 3×3), Biasutti (10p, 2×3), Ene (22p, 5gp), Dogaru (7p, 5gp), Neagoe (7p), Ianuli (1p), Topologeanu, Călin, Crăciun, Scărlătescu, Bărbuceanu. Antrenor: Ionuţ Ivan.

Ştiinţa Bucureşti: Olaru (7p), V. Ştefan (16p, 3×3), Nica (1p), Gârbea (15p, 1×3), Crăciun (8p, 2×3), Gheorghe (2p), Mihnea (12p, 1×3), Vizitiu (16p, 1×3), Zarojanu (2p), Casale (13p, 1×3), Vl. Mihai (2p). Antrenor: Eugen Ilie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.