Argint şi bronz pentru Denisa Stoian şi Miruna Ciocîrlan la Cupa României!

Duminică, 29 noiembrie 2015 s-a desfășurat la Sala Polivalentă „Concordia”, din Chiajna, Cupa României, competiție dedicată elitei gimnasticii ritmice, care a adus în fața publicului cele mai bune șase sportive la toate categoriile, de la vârsta de 6 ani până la frumoasele senioare, de peste 16 ani.

Clubul Sportiv Municipal Ploieşti s-a calificat la Cupa României cu Alexandra Denisa Stoian și Miruna Ciocîrlan la categoria Junioare II (11-12 ani) iar Livia Ioana Harcan, Junioară I, o gimnastă de perpectivă a României, a fost invitată de Federația Română de Gimnastică Ritmică să participe „hors-concours”.

Competiția s-a desfășurat în sistem individual compus, clasamentul fiind întocmit în urma adiționării celor patru note la Junioare II și celor cinci note la Junioare I.

În concursul Categoriei a III-a, Alexandra Denisa Stoian a obținut a doua notă, ca valoare, la coardă, cerc și măciuci și a treia la minge, punctajul total așezând-o pe locul al II-lea, astfel că ea a obţinut medalia de argint. Miruna Ioana Ciocîrlan a obținut a doua notă, ca valoare, la minge, a treia la cerc și măciuci și a patra la coardă, punctajul total așezând-o pe locul al III-lea şi oferindu-i, astfel, medalia de bronz.

În concursul junioarelor, Livia Ioana Harcan a obținut punctaje foarte bune la toate cele cinci obiecte (coardă, cerc, minge, măciuci și panglică), în progres față de Campionatele Naționale, desfășurate în luna octombrie, la Iași, cu opt puncte!

Acestea au fost ultimele competiții interne organizate de Federația Română de Gimnastică Ritmică și Ministerul Tineretului și Sportului din acest an. Pentru sportivele CSM Ploiești, urmează, așa cum este tradițional, deja, Cupa Moș Crăciun, dar și Gala Gimnasticii Românești, o premieră ce va aduce la Sala Olimpia, în data de 18 decembrie, de la ora 18:00, cele mai bune gimnaste ale României în acest moment.

Pentru CSM începe o etapă importantă de pregătire cu cele două gimnaste nominalizate la Lotul Național – Denisa Stoian și Livia Harcan – etapă ce se va finaliza cu selecția echipei de junioare ce va reprezenta România la Campionatele Europene de anul viitor. Președinta Federației, doamna Irina Deleanu, a informat că vor fi stabilite o serie de verificări centralizate, în urma acestora stabilindu-se și numărul gimnastelor ce vor alcătui echipa, de trei sau patru. Din acest lot fac parte: Alice David, Denisa Mailat și Alexandra Calinov (Clubul Sportiv Olimpia București), Sonia Ichim (CSM Arad), Denisa Stoian și Livia Harcan (Clubul Sportiv Municipal Ploiești). De asemenea, Denisa Stoian se află în vederea Federației pentru o eventuală prezenţă la Jocurile Olimpice de Tineret din 2018, ea având, atunci, vârsta regulamentară de participare la această prestigioasă întrecere.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.