Final de săptămână aproape perfect pentru echipele de baschet

Echipele de baschet ale Clubului Sportiv Municipal Ploieşti au disputat, la sfârşitul săptămânii trecute, noi partide în cadrul Campionatelor Naţionale. Cu excepţia formaţiilor feminine de Liga I şi „U18”, care au avut zi de pauză, toate celelalte 5 grupări ale clubului nostru şi-au măsurat forţele cu adversari din zona Ardealului şi a Olteniei, rezultatele fiind unele foarte bune – patru victorii şi o singură înfrângere.

Echipa de baschet seniori a CSM Ploieşti a încheiat într-o manieră entuziasmantă turul de campionat în Liga I. Băieţii lui Ionuţ Ivan s-au impus cu un categoric 104-37 pe terenul lui Gaz Metan 2 Mediaş, la capătul unei partide fără istoric, şi păstrează avansul de două puncte faţă de BC Miercurea Ciuc, viitoarea adversară a prahovenilor, în deplasare, pe 6 decembrie. Formaţia harghiteană şi-a consolidat, în weekend, locul 3 în seria a 2-a prin victoria obţinută pe teren propriu, scor 108-50, cu Energia 2 Tg. Jiu.

În cadrul Campionatului Naţional sub 18 ani, CSM Ploieşti a cedat la Mediaş, scor 50-91, şi a ajuns la trei victorii şi cinci înfrângeri în actualul sezon. Prin eşecul din Ardeal, ploieştenii au şanse tot mai mici să prindă podiumul în grupa a 2-a a fazei de calificarea, viitorul adversar din „Olimpia” fiind tocmai liderul clasamentului, Steaua CSM EximBank Bucureşti.

Coborând categoria de vârstă, la „U16” notăm victoria obţinută pe teren propriu, scor 68-60, cu CSS Craiova, băieţii lui Constantin Mircea rămânând, astfel, angrenaţi cu şanse reale în cursa pentru calificarea la faza semifinală. Următorul joc al juniorilor ploieşteni se va desfăşura la finalul acestei săptămâni, la Mediaş.

Şi cei mai mici juniori ai clubului, de la „U13”, au bifat un succes în „Olimpia”, scor 59-48, cu CSS Sf. Gheorghe, care le-a adus şi matematic caliicarea la faza semifinală, între cele mai bune 16 echipe din ţară. Pentru a avea însă parte de adversari ceva mai accesibili în turul următor, băieţii lui Cornel Alecu trebuie să învingă etapa viitoare, în deplasare, pe Sevlar Ploieşti, joc ce se va desfăşura pe 6 decembrie.

În competiţiile destinate fetelor, echipa sub 16 ani de la CSM Ploieşti, pregătită de Loredana Munteanu, a obţinut a şasea victorie consecutivă, scor 45-35, în deplasare, cu CSS Braşovia Braşov. La finalul săptămânii, fetele vor primi vizita celor de la CSS Reghin, pentru ca, în ultima etapă a fazei preliminare, să se deplaseze în Ardeal, pentru duelul cu CSS Sibiu.

Altfel, joi, de la ora 16:30, în Sala Sporturilor „Olimpia”, echipa feminină de Liga I a CSM Ploieşti va primi vizita celor de la CSM 2 Târgovişte, în cadrul etapei a 4-a, pentru ca, duminică, formaţia de junioare sub 18 ani, pregătită de Corina Savu, să evolueze în deplasare cu CSS Sf. Gheorghe.

Leave a Reply

Your email address will not be published.