Debut curajos, diferenţă uşor mincinoasă

Baschetbalistele de la CSM Ploieşti au avut o evoluţie curajoasă la malul Dunării, împotriva formaţiei secunde a celor de la Phoenix Galaţi, la debutul în Liga I, dar experienţa adversarelor şi diferenţa de vârstă au fost factorii care au înclinat balanţa în favoarea gazdelor. Tabela, în schimb, nu a fost deloc prietenoasă cu fetele Loredanei Munteanu, afişând la final o diferenţă cu mult peste cea reală, după o jumătate de sfert 4 în care ploieştencele au căzut din punct de vedere fizic.

La prima apariţie pe scena Ligii I, jucătoarele CSM-ului au lăsat o impresie bună la Galaţi, împotriva unei echipe care nu s-a sfiit să arunce în luptă 4 baschetbaliste de la „formaţia mamă”. Acest lucru a contat, de altfel, enorm în desfăşurarea ostilităţilor, în condiţiile în care Phoenix a beneficiat nu doar de un plus vizibil de experienţă, ci şi de diferenţa de gabarit şi de forţă, atuuri speculate la maximum de gruparea gazdă. În teren, însă, elevele Loredanei Munteanu au luptat pentru fiecare minge, au ţinut aproape şi au primit sprijin din partea antrenoarei secunde, Corina Savu, care şi-a făcut apariţia pe parchet încă din primul minut.

Ţinând cont de aspectele mai sus prezentate, dar şi de evoluţia consistentă a tandemului Ioana Ghizilă – Ana Maria Casale, precum şi de aportul jucătoarelor venite de pe bancă, formaţia ploieşteană s-a achitat bine de sarcini şi a pus presiune în debutul sfertului decisiv, când a venit la doar 3 posesii în spatele celor de la Phoenix. Au urmat, însă, câteva minute care au desluşit misterul învingătoarei, gemenele Galaţiului, Bianca şi Denisa Fota, ieşind la rampă în momentele decisive şi punctând cu regularitate din acţiune, pentru o victorie a gazdelor cu scorul de 80-61.

Etapa viitoare, CSM Ploieşti va întâlni, pe teren propriu, formaţia CS Politehnica-Naţional Iaşi, într-o partidă care se va disputa duminică, la o oră ce va fi stabilită cât de curând.

 

Phoenix 2 Galaţi – CSM Ploieşti 80-61 (42-30)

 

Scorul pe sferturi: 22-14, 20-16, 17-19, 21-10

Formula de start CSM Ploieşti: Ioana Ghizilă (16 puncte), Denisa Moldoveanu (5), Andreea Popescu (6), Mara Funieru (6), Corina Savu (18).  Au mai jucat: Ana Maria Casale (8), Maria Stan (2), Alexia Apostolescu, Ştefania Ionescu, Lorena Stănică. Din lot au mai făcut parte: Ioana Ilaş, Denisa Dima, Cristiana Popa.  Staff tehnic: Loredana Munteanu (antrenor principal), Corina Savu (antrenor secund).

Leave a Reply

Your email address will not be published.