Ştiinţa Bucureşti – CSM Ploieşti, experienţă vs tinereţe!

 

Duminică, ora 15:00, „Arena de Baschet”, Bucureşti

 

Cu procentaj maxim după două etape, în seria a 2-a a Ligii I, baschetbaliştii de la CSM Ploieşti vor să cucerească una dintre cele mai râvnite redute din eşalonul secund. Misiunea liderului pe terenul Ştiinţei Bucureşti nu va fi însă una uşoară, formaţia gazdă dispunând, cel puţin pe hârtie, de cel mai valoros lot din Liga I.

Vlad Dumitrescu şi colegii săi vor disputa, la sfârşitul săptămânii, primul meci în deplasare din actualul sezon. Ploieştenii nu vor merge departe de casă şi nici nu vor juca într-o sală necunoscută, dar durata scurtă a deplasării şi „Arena de Baschet”, gazda selectă a confruntării de duminică, nu pot reprezenta argumente clare pentru un meci la îndemână, cât timp în faţa băieţilor de la CSM se vor afla câţiva baschetbalişti cu mare experienţă în Liga Naţională.

Cristian Crăciun (35 ani), simbolul lui CSU Sibiu în ultimul deceniu, Andrei Căpuşan (31 ani), campion cu CSU Asesoft Ploieşti în 2012, sau Vasile Ştefan (30 ani), jucător crescut la Rm. Vâlcea, dar „şlefuit” la CSM Oradea, sunt cele mai importante nume ale gazdelor. În această formulă, gruparea bucureşteană a câştigat şi ea primele două partide ale sezonului, pe teren propriu cu Rapid, 87-73, şi în deplasare cu Gaz Metan 2 Mediaş, scor 82-67.

De partea cealaltă, ploieştenii au tot lotul la dispoziţie, fiind de aşteptat ca staff-ul tehnic al CSM-ului să apeleze, şi de această dată, la câţiva jucători de la formaţia sub 18 ani a clubului, care, mâine, de la ora 11:00, va juca împotriva Stelei, în Sala Regimentului de Gardă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.