Denisa Stoian, două medalii la „MTK Cup International Junior Tournament”!

În perioada 6-9 august, Denisa Stoian, sportivă legitimata la secţia de gimnastică ritmică a Clubului Sportiv Municipal Ploieşti, a participat, alături de Naţionala României, la Turneul Internaţional de Senioare, Junioare şi Prejunioare „MTK Cup”, întrecere organizată în acelaşi timp cu etapa de Cupă Mondiala, asociere de succes având în vedere că, la ambele competiţii, au participat peste 140 de gimnaste la individual şi 16 ansambluri, din peste 30 de ţări.

România a fost reprezentată, la Cupa Mondială, de Alexandra Piscupescu şi Ana-Luiza Filiorianu (CS Olimpia Bucureşti, antrenori Maria Gîrba şi Elena Vlad), la junioare de Alice David şi Denisa Mailat (CS Olimpia Bucureşti), Sonia Ichim (CSM Arad, antrenoare Daniela şi Ştefania Chiriac), Andreea Verdeş şi Ştefana Popa (CS Anghel Saligny Iaşi, antrenori Cătălina Radu şi Constantin Radu), iar la Prejunioare de Laura Aniţei (CS Anghel Saligny Iaşi) şi Denisa Stoian (CSM Ploieşti, antrenată de Simona Puiu şi Liliana Băescu).

La acest turneu de senioare, prejunioare si junioare au participat 84 de gimnaste cu vârste cuprinse între 11 şi peste 16 ani, reprezentând 24 ţări: Armenia, Austria, Belarus, Canada, Cipru, Croaţia, Finlanda, Georgia, India, Israel, Italia, Japonia, Kazahstan, Coreea, Mexic, Noua Zeelandă, România, Rusia, Slovenia, Slovacia, Ucraina, Ungaria, USA şi Uzbekistan.

La categoria Prejunioare, reprezentanta CSM Ploieşti, Denisa Stoian, a prezentat în concurs două exerciţii, cu coardă şi cerc, obţinând, la finalul întrecerilor, argint la coardă, cu un punctaj de 13,050 puncte, şi bronz la cerc, cu un punctaj de 12,900 puncte. Laura Aniţei, intrată şi ea în concursul prejunioarelor, a reuşit să obţină medalia de aur la măciuci – cu 13.650 puncte şi a patra notă la minge – 8,750 puncte. Câştigătoarele au avut onoarea de a fi premiate de însuşi Ministrul Tineretului şi Sporturilor din Ungaria, dr. Deutsch Tamas.

În concursul Junioarelor, cea mai bună performanţă a obţinut-o Alice David (locul 16 la individual compus, locul 5 la cerc si 6 la coardă), urmată de Sonia Ichim (locul 17), Andreea Verdeş (locul 19), Ştefana Popa (locul 20 la individual compus şi 8 la măciuci) şi Denisa Mailat (locul 23 la individual compus şi locul 7 la minge).

În etapa de Cupă Mondială, Alexandra Piscupescu, la prima competitie dupa revenirea in activitatea competiţională, a ocupat locul 22, iar Ana-Luiza Filiorianu, locul 35.

Competiţia s-a desfăşurat la Complexul Sportiv Syma Center din Budapesta, o sală multifuncţională care a oferit participanţilor condiţii excepţionale de concurs.

Leave a Reply

Your email address will not be published.