Andreea Chiţu, campioană europeană şi campioană olimpică europeană!

În această seară, sportiva Andreea Chiţu, legitimată la CS Steaua – CSM Ploieşti, a devenit campioană europeană şi, totodată, campioană olimpică europeană, după ce a reuşit să câştige medalia de aur la Baku. Sportiva de la categoria „52 kg” face parte din delegaţia României care participă în aceste zile la Jocurile Olimpice Europene, întrecerea de judo contând şi pentru Campionatele Europene.

La categoria „52 kg” s-au aliniat la start 27 de sportive, iar Andreea Chiţu a ajuns să câştige titlul european după ce a avut „liber” în primul tur, apoi a trecut, pe rând, de Roni Schwartz (Israel), Odette Giuffrida (Italia), Mareen Kraeh (Germania) şi, în finală, de Annabelle Euranie (Franţa). Este pentru a doua oară în carieră când Andreea Chiţu devine campioană europeană după reuşita din 2012, de la Celiabinsk (Rusia), ultimii doi ani aducându-i argintul (Budapesta, 2013) şi bronzul (Montpellier, 2014) în competiţia continentală.

Cealaltă sportivă de la CS Steaua – CSM Ploieşti prezentă la Baku, Violeta Dumitru (48 kg), a pierdut în primul tur în faţa portughezei Leandra Freitas.

Leave a Reply

Your email address will not be published.