Băieţii îşi betonează defensiva: Răzvan Szopka şi Milan Rasic vin la CSM Ploieşti!

După ce, săptămâna trecută, au făcut primele mutări pe piaţa transferurilor, semnând pe doi ani (unul, cu opţiune de renegociere în vara viitoare pentru încă unul) cu gemenii Alexandru şi Răzvan Farcaş, de la CSM Oradea, şi Cosmin Capotă, de la CSM Bucureşti, conducătorii echipei de handbal masculin au reuşit să obţină, ieri, două semnături importante: cea a portarului Răzvan Szopka, de la Potaissa Turda, şi cea a pivotului sârb Milan Rasic, ultima dată la Balonmano Bada Huesca, în prima ligă spaniolă.

Portarul Răzvan Szopka (născut pe 19.07.1983, la Baia Mare, 1.88 m, 88 kg) vine la Ploieşti după două campionate foarte bune la Potaissa Turda, cu care a jucat în sezonul trecut în Cupa EHF, evoluţiile sale aducându-l şi în atenţia selecţionerului Aihan Omer, care l-a convocat la dubla cu Kosovo, din toamnă, contând pentru preliminariile Campionatului European din 2018. În primul an la Turda, Szopka a câştigat medalia de bronz a campionatului, performanţă ce a permis Potaissei să evolueze în Cupa EHF. Portarul originar din Baia Mare a făcut junioratul în oraşul natal, apoi a evoluat timp de doi ani la Phoenix Baia Mare, după care au urmat nouă sezoane petrecute la Universitatea Cluj şi alte două la Turda.

Milan Rasic (născut pe 16.05.1987, la Sabac – Serbia, 1.99 m, 100 kg) este un pivot recunoscut în special pentru agresivitatea sa în faza defensivă şi vine după un sezon petrecut în unul dintre cele mai puternice campionate din Europa, cel spaniol. A jucat pentru Balonmano Bada Huesca, locul 9 în ultima ediţie a Ligii Asobal, dar, anterior, a avut alte două experienţe în campionatul iberic, la Guadalajara şi Torrevieja. A făcut junioratul în oraşul natal, la RK Metaloplastika Sabac, pentru care a şi debutat la nivel de seniori în sezonul 2007-2008, apoi a jucat la Steaua Roşie Belgrad (2008-2011), cu o scurtă plecare la Partizan Dunav Osiguranje (2010-2011). Din 2011 s-a „mutat” în Spania, pentru ca, în 2013, într-un moment în care problemele financiare din Liga Asobal s-au acutizat, să dea curs unei oferte exotice, din Qatar, de la Al Ahli. Finalul sezonului 2013-2014 l-a găsit, totuşi, în ţara natală, la Partizan Belgrad, după care a urmat experienţa de un an de la Balonmano Bada Huesca. Pe lângă CV-ul interesant, Rasic a fost recomandat şi de antrenorul celor de la Ştiinţa Bacău din sezonul trecut, Mateo Garralda, cel care l-a avut elev pe masivul pivot la Balonmano Guadalajara.

Răzvan Szopka şi Milan Rasic au semnat contracte valabile pentru un sezon.

Leave a Reply

Your email address will not be published.