CSM Ploieşti, în semifinalele campionatului juniorilor B1!

Juniorii B de la CSM Ploieşti au avut un weekend perfect, reuşind să se califice în semifinalele campionatului rezervat fotbaliştilor ce combat la nivel judeţean, după ce au câştigat turneul zonal 3, desfăşurat de vineri până astăzi, la Daneş, lângă Sighişoara. Campioni judeţeni în faţa unor echipe cu pretenţii, precum FC Petrolul sau Petrolul ’95, fotbaliştii pregătiţi de Marcel Catinca au făcut un pas spre un obiectiv ce părea greu de atins la începutul sezonului, dar iată că a devenit perfect realizabil în contextul în care s-a ajuns în „careul de aşi” al juniorilor B1.

La Daneş, CSM Ploieşti a reuşit trei victorii în tot atâtea partide disputate, cel mai dificil fiind ultimul pas, cel făcut chiar în faţa gazdelor competiţiei, în compania cărora băieţii noştri aveau doar varianta victoriei pentru a merge în semifinale. Elevii lui Marcel Catinca au câştigat cu 2-0 meciul de debut, de vineri, cu LPS CSŞ Suceava, ambele goluri fiind marcate de Gabriel Bălăceanu, apoi, sâmbătă, s-au impus cu 1-0 în disputa cu FC Csikszereda Miercurea Ciuc, acelaşi Gabriel Bălăceanu înscriind, din penalti, singurul gol al confruntării. Astăzi s-a jucat finala grupei, cu AS Gaz Metan Daneş, formaţie care avea, la rându-i şase puncte din primele două partide şi avantajul unui gol în plus la golaveraj, astfel încât băieţii noştri erau obligaţi să câştige pentru a se califica, doar câştigătoarea grupei mergând în semifinale. CSM Ploieşti a condus la pauză cu 2-0, graţie unei „duble” a lui Ştefan Ghinea, dar a avut parte de o repriză secundă în care arbitrii au făcut tot posibilul pentru ca formaţia gazdă să egaleze. Au acordat un penalti din care Gaz Metan a redus diferenţa, apoi au eliminat doi jucători ploieşteni, dar reduta CSM-ului a rezistat şi, după succesul cu 2-1, a acumulat nouă puncte şi a făcut pasul spre semifinale.

Adversarul va fi aflat în aceste zile, sistemul competiţional prevăzând în această fază a competiţiei o calificare decisă după meciuri tur-retur, cu primul joc programat la Ploieşti, duminică, 7 iunie.

Lotul de jucători pe care Marcel Catinca s-a bazat în turneul de la Daneş a fost următorul: George Pandelescu, Gabriel Cârlan (portari), Ionuţ Ion, Andrei Neagu, Andrei Iancu, Adrian Ilie, Ştefan Stan, Daniel Iancu, Florin Grigore, Ştefan Ghinea, Nicolae Bârsan, Alexandru Stroescu, Gabriel Bălăceanu, Alexandru Tănase, Liviu Piscanu, Florea Voinea, Sebastian Costea şi Robert Marin.

Leave a Reply

Your email address will not be published.