Se vede Liga Naţională!

Handbaliştii de la CSM Ploieşti au făcut, astăzi, un pas important spre Liga Naţională, câştigând fără mari emoţii, scor 25-18 (13-9), partida contând pentru etapa a XXVI-a a Seriei A a Diviziei A, cu CSM Focşani 2007. Roman şi colegii lui au revenit, astfel, pe prima poziţie a clasamentului şi, cu două meciuri mai puţin jucate cu doar patru runde înainte de finalul sezonului, plus avantajul rezultatelor directe în faţa formaţiei de pe locul secund, HC Argeş Piteşti, sunt ca şi promovaţi în primul eşalon al handbalului masculin românesc.

Partida din Sala „Olimpia” a fost precedată de un protest al oaspeţilor faţă de o decizie a FRH, care le-a suspendat doi jucători şi pe antrenorul Viorel Ciubotaru după meciul pierdut în urmă cu două etape, la Alexandria, focşănenii acuzând atunci arbitrajul, iar acum faptul că au aflat decizia comisiei doar ieri, fără a li se cere un punct de vedere. De aceea, la salutul dinaintea meciului, jucătorii vizitatori au apărut cu măşti chirurgicale, făcându-i pe cei din sală să se întrebe dacă nu cumva e vreu virus periculos la Ploieşti. N-a fost, însă, cazul, aşa că partida s-a disputat în condiţii normale, debutând conform aşteptărilor, cu băieţii noştri decişi să le arate din start adversarilor că nu au şanse să realizeze două surprize la rând.

Tărîţă, Roman, Zamfir, Roman şi din nou Tărîţă au marcat primele goluri ale meciului, iar tabela arăta, în minutul 8, un 5-0 de coşmar pentru oaspeţi. Marian Dumitru reuşise, deja, primele intervenţii din meci, iar defensiva agresivă din faţa sa îi făcuse pe focşăneni să încheie neinspirat atacurile de până atunci. A venit însă eliminarea lui Stăncioiu şi vizitatorii au putut să înscrie şi ei, venind la 5-2, apoi 7-4 şi 8-5. La 9-5, CSM Ploieşti a jucat în dublă inferioritate după eliminările lui Hoinaru şi, din nou, Stăncioiu, dar a depăşit cu bine momentul şi a intrat la pauză cu avantaj de patru goluri: 13-9.

La reluare, ploieştenii au continuat să forţeze şi să se distanţeze pe tabela de marcaj, „vinovat” fiind portarul Marian Dumitru, care a adunat nouă intervenţii în doar 15 minute, dar şi jucătorii veniţi de pe bancă, precum Hoinaru sau Botezatu (4 goluri împreună). Ecartul a stat la 6-7 goluri în marea majoritate a timpului – 16-10 (38), 18-11 (39), 19-13 (45) – iar apariţia lui Rotaru între buturi, la 20-14, a dat un nou impuls echipei, cele trei parade ale acestuia contribuind la creşterea diferenţei până la un maxim de 9 goluri: 25-16 (minutul 56). Ultimele două reuşite ale partidei le-au aparţinut oaspeţilor, dar punctele rămân la Ploieşti şi mai este foarte puţin până când matematica va trimite CSM-ul în Liga Naţională de handbal masculin.

În Divizia A urmează o pauză până pe 6 mai, dar elevii cuplului Ion Nicolae – Dragoş Dobrescu mai au de jucat, joia viitoare, de la ora 11.00, restanţa din etapa a XXIV-a cu Politehnica Iaşi, meciul din Sala „Olimpia” fiind amânat pe 1 aprilie pentru ca ploieştenii să participe la turneul de la Chişinău, de săptămâna trecută.

 

CSM Ploieşti – CSM Focşani 2007 25-18 (13-9)

Sala: „Olimpia”. Spectatori: 300.

CSM Ploieşti: M. Dumitru (14 intervenţii) – Tărîţă (6 goluri, 2 din „7 metri”), Macovei (3), Gh. Roman (1), Zamfir (1), Stăncioiu, B. Năstase (3). Au mai jucat: Rotaru (3 intervenţii) – Turcu (6, 1 din „7 metri”), Hoinaru (3), D. Sava (1), Botezatu (1), Budui. Director tehnic: Ion Nicolae. Antrenor principal: Dragoş Dobrescu.

CSM Focşani: Cloşcă – R. Năstase (3 goluri), Iordache, Neaţă (2), Gramatic (1), Smeu (2), R. Popa (6, 4 din „7 metri”). Au mai evoluat: V. Ungureanu, C. Rusu – Al. Ştefan, Vasilache, M. Mocanu (1), I. Gheorghe, Sîsîeac (3). Antrenor: Viorel Ciubotaru.

Arbitri: Diana Florescu (Argeş) şi Anamaria Stoia (Bucureşti).

 

Statisticile partidei

Aruncări „7 metri”: 4/1 ratată – 4/0 ratate.

Eliminări „2 minute”: 7 (Stăncioiu – 2, Hoinaru, B. Năstase, Turcu, D. Sava – 2) – 3 (R. Popa, Neaţă, Vasilache).

Leave a Reply

Your email address will not be published.