Medalii pentru CSM Ploieşti la Campionatul European!

În perioada 27-29 martie, la Napoli, a avut loc cea de-a 22-a ediţie a Campionatelor Europene de Karate Tradiţional Fudokan, la care au participat echipe reprezentând 23 de ţări. Printre sportivii care au făcut parte din lotul României s-au numărat şi trei reprezentanţi ai clubului CSM Ploieşti – Ilena Benescu, Cristian Duţă şi Tiberiu Matei -, care au reuşit să obţină rezultate excelente în toate probele de concurs pentru care au fost calificaţi.

La categoria de vârstă cea mai importantă, cea a seniorilor, echipa de Enbu (luptă demonstrativă) mixt campioană a României a devenit şi campioană europeană, Ilena Benescu şi Cristian Duţă adjudecându-şi medaliile de aur. La fel au stat lucrurile şi în proba de Enbu masculin, în care campionii Cristian Duţă şi Tiberiu Matei au avut o evoluţie perfectă, datorită căreia au intrat în posesia medaliilor de aur.

La grupa de vârstă tineret, ploieşteanca Ilena Benescu a avut o misiune extrem de dificilă, fiind calificată la toate probele de concurs. În afara medaliei de la seniori, Ilena a reuşit următoarele performanţe la tineret (19-21 ani): locul I şi titlul de campioană europeană la proba Kumite individual, locul I la Kata echipe (împreună cu două colege din Arad şi Zalău) şi tot locul I la Kumite echipe (în aceeaşi formulă). La proba Fukugo (probă de concurs specifică karate-ului tradiţional, în care concurenţii execută atât kata, cât şi kumite), Ilena a cucerit medalia de bronz, iar la Kata individual a obţinut locul al IV-lea.

Antrenorul emerit Liviu Apostol, care se ocupă de pregătirea sportivilor secţiei de karate a CSM Ploieşti împreună cu instructorul voluntar Ileana Apostol, ne-a declarat după această competiţie: „Sunt foarte mulţumit de mobilizarea exemplară de care au dat dovadă sportivii noştri, care a condus la obţinerea unor rezultate deosebite pentru România şi pentru CSM Ploieşti. Este încununarea unei munci de ani de zile, aceşti spotivi practicând karate de când erau copii”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.