„Lanterna” s-a stins greu: SC Mureşul – CSM Ploieşti 23-26 (13-11)!

Handbalistele de la CSM Ploieşti au trecut din nou prin mari emoţii în faţa ultimei clasate, SC Mureşul Târgu Mureş, pe terenul căreia s-au impus în această seară cu 26-23, după ce gazdele au condus la pauză cu 13-11. S-a repetat, oarecum, istoria din turul campionatului, atunci când fetele noastre câştigau cu 24-23 după 12-11 la pauză.

Având în faţă o echipă fără punct în acest sezon şi care pierduse ultimele meciuri la minim opt goluri diferenţă, elevele lui Goran Kurtes nu au reuşit să se mobilizeze suficient pentru a rezolva partida rapid, iar asta putea să le coste până la urmă. A fost echilibru în primele minute, mergându-se „cap la cap” până la 3-3 (minutul 7), după care a venit prima desprindere a CSM-ului, la 3-5 (minutul 9). Ana Toth a fost însă eliminată şi Mureşul a egalat „la 5”, determinându-l pe Goran Kurtes să solicite primul time-out pentru a face reglajele necesare. Ploieştencele s-au dus la 8-6, apoi la 9-7 (minutul 19), dar au urmat cinci minute de coşmar pentru CSM, în care gazdele au înscris cinci goluri consecutive şi au întors scorul: 12-9 (minutul 25). Oana Ionescu a replicat cu două reuşite ce au făcut 12-11, însă golghetera Mureşului, Klimek, a avut ultimul cuvânt al primei reprize, marcând pentru 13-11.

Imediat după reluare, aceeaşi Klimek a refăcut diferenţa de trei goluri (14-11), dar ploieştencele au venit rapid aproape şi au stat la un gol în spate până la 17-16 (minutul 38). A fost momentul în care, după golurile marcate de Toth, Dincu şi Ionescu, CSM-ul a revenit la conducere (17-19), obligându-l pe antrenorul Joszef Bukaresti să ceară time-out. Decizie eficientă, pentru că elevele sale au egalat „la 19” şi chiar au reuşit, după câteva minute în care s-au ţinut scai de ploieştence, să preia conducerea: 23-22 (minutul 54). A fost, probabil, momentul în care fetele noastre au înţeles că nu mai e de glumit cu „lanterna” Ligii Naţionale şi, cu o apărare impenetrabilă şi câteva atacuri încheiate cu gol, au reuşit un 4-0 în ultimele şase minute de joc, punându-şi în cont cele trei puncte cu care se întorc pe loc de play-off în clasament.

Lupta pentru locul al 8-lea nu este, însă, încheiată, avantajul fetelor noastre în disputa de la distanţă cu HCM Râmnicu Vâlcea fiind, în cazul unui eşec previzibil al elevelor lui Dumitru Muşi, mâine, la CSM Bucureşti, că îşi joacă singure viitorul şi nu depind de alte rezultate. Pentru CSM, urmează deplasarea de la Deva, de duminica viitoare, apoi jocul din ultima etapă a sezonului regulat, pe teren propriu, cu Neptun Constanţa.

În final, o menţiune legată de meciul de la Târgu Mureş: fetele noastre au fost nevoite să joace cu maiouri verzi peste echipamentul de joc din cauză că portarii gazdelor au refuzat să renunţe la bluzele galbene şi să îmbrace unele de altă culoare, iar jucătoarele de câmp ale Mureşului au evoluat în albastru complet, culoarea echipamentului de rezervă al CSM-ului. Şicane ieftine, de… Divizia A.

 

SC Mureşul Tg. Mureş – CSM Ploieşti 23-26 (13-11)

Sala: Târgu Mureş. Spectatori: 300.

SC Mureşul: D. Diaconu, Comşa, Petruneac – Klimek (12 goluri), Bucin (4), Deac (3), Lazăr (2), Şunea Pop (2), Serediuc, Moloci, Avădanei. Antrenor: Joszef Bukaresti.

CSM Ploieşti: A. Dumitru (Ifrim), E. Şerban – O. Ionescu (6 goluri), Toth (5), Chiricuţă (5), C. Preda (4), Vlaskalic (2), Shutska Burtea (1), A. Dincu (1), Ana-Gherman (1), Gărăcel (1), I. Dinu, D. Balaban, Ad. Vasilescu. Antrenor: Goran Kurtes.

Arbitri: Tiberiu Dobre şi Mihai Potârniche (Bucureşti/Buzău).

Observator FRH: Ion Râpă (Timişoara).

 

Statisticile partidei

Aruncări „7 metri”:  7/1 ratată – 10/2 ratate;

Eliminări „2 minute”: 7 (Toth, C. Preda – 2, Chiricuţă, Shutska Burtea, I. Dinu) – 6 (Deac, Bucin – 2, Klimek – 2, Serediuc).

Foto: Mircea Ilieş.

Leave a Reply

Your email address will not be published.