Încă un pas spre Liga Naţională: HC Teleorman Alexandria – CSM Ploieşti 27-34 (13-20)!

Handbaliştii de la CSM Ploieşti au făcut, astăzi, un nou pas spre revenirea în Liga Naţională, reuşind să  câştige fără emoţii partida de la Alexandria, cu HC Teleorman, cu scorul de 34-27 (20-13).

Conştienţi că au un faţă un adversar care nu cedează uşor în propriul fief, ploieştenii au crescut nivelul exprimării faţă de primele două jocuri din retur, atât directorul tehnic Ion Nicolae, cât şi antrenorul Dragoş Dobrescu având cuvinte de laudă la adresa sportivilor. „Am tratat meciul cu foarte mare seriozitate pentru că ştiam că Teleormanul se mobilizează bine acasă şi poate face jocuri bune, iar abordarea a fost total diferită faţă de primele două partide din acest an. Am jucat foarte bine şi nu le-am dat nicio şansă, conducând partida de la un capăt la altul, chiar şi la zece goluri diferenţă la un moment dat. Mă bucură revenirea lui Macovei la o formă bună, seriozitatea şi randamentul bun ale lui Turcu, modul în care s-a integrat Alexandru Tărâţă sau evoluţia bună a lui Andrei Sava, care l-a suplinit foarte bine pe Roman în această partidă”, declară directorul tehnic Ion Nicolae.

La rândul lui, Dragoş Dobrescu a susţinut că „am făcut un joc foarte bun, ceea ce nu poate decât să ne bucure înaintea meciului de sâmbătă, cu HC Argeş Piteşti. A venit şi o veste bună dinspre Galaţi, unde CSU a pierdut cu Focşani, aşa că jocul din etapa următoare se poate dovedi extrem de important în lupta pentru promovare”. Ocupanta poziţiei secunde a clasamentului Seriei A, CSU Galaţi, a pierdut, sâmbătă, cu 22-24 (11-13) partida de pe teren propriu cu CSM Focşani, astfel că diferenţa a crescut acum la 9 puncte.

Meciul de la Alexandria a fost echilibrat doar până în minutul 5, când tabela indica 3-3, cu gazdele egalând de fiecare dată după ce ploieştenii trecuseră în faţă. Au urmat trei goluri ale CSM-ului pentru 3-6 (minutul 9), după care ecartul a crescut constant, la 5-10 (minutul 14), 12-18 (minutul 27) şi 13-20 (minutul 30).

Cu punctele asigurate, băieţii noştri n-au mai forţat după pauză decât atunci când au simţit că Alexandria încearcă să revină în meci, după 19-23 (minutul 40) venind două goluri marcate de Tărîţă şi Turcu ce au liniştit rapid spiritele. Cu motoarele turate, CSM-ul s-a dus, chiar, la zece goluri, 24-34 (minutul 55), pentru ca, pe final, când tehnicienii ploieşteni au rulat tot lotul, gazdele să profite şi să închidă meciul la şapte goluri în spate: 27-34.

CSM Ploieşti a început meciul în formula M. Dumitru – B. Năstase (2), Turcu (7, 2 din „7 metri”), Macovei (8), D. Sava (3), Hoinaru (3), Tărîţă (5), pe parcurs intrând şi D. Rotaru – Zamfir (4), Botezatu, Stăncioiu (1), Al. Budui (1), Hodorogea, Mihoci şi S. Cârstea. Singurul jucător care nu a evoluat a fost „căpitanul” Gheorghe Roman, care s-a reaccidentat, la antrenamentul de ieri, la genunchiul drept, ce i-a făcut probleme în ultima vreme. Pivotul echipei noastre va efectua, la începutul săptămânii viitoare, un examen RMN care va arăta cât de gravă este problema medicală.

În urma etapei de astăzi, CSM Ploieşti are 9 puncte avans faţă de următoarele două clasate, CSU Galaţi şi HC Argeş, iar sâmbătă, de la ora 12.00, va susţine în Sala Sporturilor Olimpia derbiul cu formaţia piteşteană.

Leave a Reply

Your email address will not be published.