Încă un „satelit” pus la pământ: CSM Ploieşti – CSU Suceava II 41-29 (22-14)!

Handbaliştii de la CSM Ploieşti au bifat, în această după-amiază, cea de-a 15-a victorie consecutivă din acest sezon al Diviziei A, Seria A, trecând fără emoţii de CSU Suceava II, cu scorul de 41-29 (22-14).

Aşa cum era de aşteptat, Roman şi colegii lui nu au avut mari dificultăţi în faţa tinerilor lor adversari, lotul moldovenilor fiind alcătuit din jucători născuţi în intervalul 1992-1998, partida fiind folosită mai degrabă ca un bun prilej de antrenament pentru următoarele două confruntări din campionat, ambele cu grad de dificultate mai mare. Oaspeţii au condus de două ori în debutul disputei, cu 1-0 şi 2-1, dar ploieştenii au trecut în faţă după două goluri consecutive ale lui Tărîţă şi, după 3-2, diferenţa a urcat rapid până la cinci goluri (8-3, minutul 9). Au urmat vreo zece minute cu goluri în ambele porţi, pentru ca, în ultima parte a reprizei, CSM-ul să accelereze şi, de la 12-8, să reuşească un 8-2 ce a pus zece goluri între cele două formaţii: 20-10, minutul 26. În ultimele două minute ale primei părţi, Suceava a înscris de trei ori şi a reuşit să intre la pauză cu deficit de opt goluri, 22-14.

Cu o apărare mult mai agresivă în debutul reprizei secunde, ploieştenii şi-au mărit avantajul până la 14 goluri, tabela indicând 29-15 după 12 minute în care şapte goluri ale CSM-ului au primit o singură replică moldoveană. Ecartul s-a păstrat până la 32-18 (minutul 44), moment din care băieţii noştri s-au relaxat şi le-au permis adversarilor câteva goluri uşoare pe contraatac, astfel că, după un „parţial” în oglindă celui din primele 12 minute ale reprizei, 1-7, s-a ajuns din nou la o diferenţă de opt goluri: 33-25, minutul 53.

Dragoş Dobrescu l-a retrimis pe teren pe Zamfir, iar mutarea s-a dovedit inspirată, pentru că „treiarul” ploieştean avea să înscrie cinci din cele opt goluri marcate de CSM Ploieşti până la final, ultimul chiar cu două secunde înainte să se audă sirena ce a pus capăt meciului. Patru reuşite la rând ale gazdelor au făcut 37-25, după care s-a mers „gol-gol”, pentru un scor final de 41-29.

„E o victorie meritată, fără dubii, dar s-a văzut că mai avem mult de lucrat, pentru că nu suntem acolo unde mi-aş dori eu să fim. Sâmbătă jucăm la Alexandria, un meci mai greu, în care trebuie să creştem nivelul, pentru că, apoi, vine partida cu Piteştiul în care nu ne mai permitem greşelile din jocul de astăzi. Le luăm însă pas cu pas, iar dacă învingem sâmbătă, sper ca la partida de pe 28 februarie să avem în sală cât mai mulţi suporteri care să ne susţină, pentru că jocul cu Argeşul e important pentru promovare”, a declarat antrenorul principal Dragoş Dobrescu.

Altfel, tehnicienii ploieşteni nu vor mai conta în acest sezon pe interul stânga Alexandru Pâslaru, care a anunţat că renunţă momentan la activitatea sportivă, urmând să se concentreze asupra studiilor.

 

 

CSM Ploieşti – CSU Suceava II 41-29 (22-14)

Sala: „Olimpia”, Ploieşti. Spectatori: 200.

CSM Ploieşti: M. Dumitru (7 intervenţii) – Tărîţă (5 goluri), Macovei (5), Gh. Roman (1), Zamfir (8), E. Turcu (6), B. Năstase (2). Au mai jucat: Rotaru (11 intervenţii) – D. Sava (3), Mihoci (1, 1 din „7 metri”), Budui (1), Stăncioiu (1), Hoinaru (4), Hodorogea (1), Botezatu (3). Director tehnic: Ion Nicolae. Antrenor principal: Dragoş Dobrescu.

CSU Suceava II: Duman – Preda (1 gol), Olariu (7), Enescu (2), Martuneac (1), Alexa (3), Aldică (6, 3 din „7 metri”). Au mai evoluat: Todică (5), Marmeliuc (4), Anghel, C. Turcu, Scorobohaci. Antrenor: Iulian Dugan.

Arbitri: Dumitru Cristea şi Eugen Cârstoaia (ambii din Dâmboviţa).

 

Statisticile meciului

Aruncări „7 metri”: 1/0 ratate – 4/1 ratat.

Eliminări „2 minute” 1 (Zamfir) – 2 (Enescu, Scorobohaci).

Leave a Reply

Your email address will not be published.