Au forţat doar cât a fost nevoie

Handbaliştii de la CSM Ploieşti au început cu o victorie returul campionatului Diviziei A, reuşind să se impună, în această dimineaţă, pe terenul celor de la Ştiinţa Municipal Dedeman Bacău II cu scorul de 37-32 (20-11). Aproape la fel ca în tur, partida din Sala „Olimpia” încheindu-se cu 36-32 în favoarea băieţilor noştri.

Disputat în deschiderea meciului de Liga Naţională dintre Ştiinţa Bacău şi Potaissa Turda, jocul a fost controlat în permanenţă de elevii lui Ion Nicolae şi Dragoş Dobrescu, singurele momente de echilibru consemnându-se în primele zece minute, atunci când gazdele au stat aproape de adversari. A fost 2-3, apoi 4-5 în minutul 10, după care CSM-ul s-a desprins în învingătoare, diferenţa de pe tabelă crescând constant până la pauză: 6-9 (minutul 15), 8-12 (20), 9-15 (25) şi 11-20 (30).

După pauză, pe fondul schimbărilor efectuate în tabăra ploieşteană, dar şi al relaxării ce a intervenit la un moment dat, Ştiinţa a reuşit, în ultima parte a jocului, să revină pe tabelă şi să reducă din diferenţa ce ajunsese la un moment dat la zece goluri (18-28, minutul 41). În 9 minute, profitând şi de câteva momente de dublă superioritate, băcăuanii au reuşit un parţial de 9-3 care a dus scorul la 27-31, determinându-i pe antrenorii CSM-ului să solicite time-out pentru a-şi remonta elevii înaintea ultimelor zece minute ale partidei. Imediat s-a făcut 28-36 (minutul 55), iar finalul a fost lejer, cu gazdele revenind din nou la un ecart onorabil, de doar 5 goluri, în faţa liderului autoritar al Seriei A.

„Am făcut o primă repriză foarte bună, după care am rulat tot lotul şi, pe un fond de relaxare, gazdele au putut să se apropie cât de cât de noi. Din momentul în care ne-am asigurat punctele, ne-a interesat să ieşim fără accidentări din acest meci, pentru că urmează două meciuri într-o săptămână şi vrem să avem toţi jucătorii apţi. Ştiinţa II are o echipă bună, tânără, cu mai mulţi componenţi ai naţionalelor de tineret şi juniori, dar diferenţa de experienţă şi valoare şi-a spus cuvântul”, spune directorul tehnic Ion Nicolae.

Pentru băieţi, urmează o săptămână cu două partide, prima fiind programată marţi, de la ora 15.00, în Sala Sporturilor Olimpia, cu CSU Suceava II, iar cea de-a doua urmând să aibă loc sâmbătă, de la ora 11.00, în deplasare, cu Teleorman Alexandria.

Foto: www.sport.bacaul.ro

 

Ştiinţa Municipal Bacău II – CSM Ploieşti 32-37 (11-20)

Ştiinţa II: Bobeică (2 intervenţii), Rusu (12) – Hanțaru (18 goluri), Liță (5), Atănăsoaei (2), Doboș (2), Cotinghiu (2), Suciu (1), R. Drăgan (1), Ionescu (1), Oancea, Dima. Antrenor: Bogdan Voica.

CSM Ploieşti: M. Dumitru (15 intervenţii), D. Rotaru (1) – Turcu (8), Macovei (8), Gh. Roman (6), Hoinaru (5), Botezatu (2), Tărîță (2), Năstase (2), Stăncioiu (2), Sava (1), Budui (1), Zamfir, Hodorogea, Cârstea. Director tehnic: Ion Nicolae. Antrenor: Dragoș Dobrescu.

Arbitri: Georgian Băducu și Răzvan Voicu (Buzău).

Leave a Reply

Your email address will not be published.