Verdict prea dur în faţa campioanelor: CSM Ploieşti – HCM Baia Mare 22-31 (10-15)!

Vizita campioanelor la Ploieşti a strâns, aseară, circa 1.000 de spectatori în Sala Sporturilor Olimpia, record în acest sezon pentru partidele susţinute acasă de handbalistele de la CSM Ploieşti. Printre curioşi s-au numărat şi doi băieţi îmbrăcaţi în galben şi veniţi din Argeş, care s-au uluit când au văzut „zburând” pe lângă ei vedete precum Ardean Elisei, Herrem ori Abbingh şi, ştiindu-se şi la televizor, s-au temut ca nu cumva să fie părtaşi la surpriza campionatului, fluierând aiurea în multe momente ale jocului. Sigur, nu era loc de vreo minune, pentru că Baia Mare are un lot din care poate face nu una, ci două echipe care să se bată la titlu în România, dar când vezi decizii precum cea la care Sanja Vlaskalic s-a ales cu nasul spart după un contact – involuntar, e drept, dar şi neglijenţa se pedepseşte, nu-i aşa? – cu braţul Valentinei Ardean Elisei, iar arbitrii întrerup jocul doar pentru îngrijiri medicale, fără a dicta fault, chiar te întrebi ce caută nişte băieţi din linia a doua a arbitrajului românesc la un astfel de meci. Nu era un mare derbi, dar după ce elevele lui Goran Kurtes au fost aproape de un rezultat mare pe terenul Coronei Braşov, parcă meritau doi arbitri care să nu se sperie când citesc lista cu numele campioanelor.

Altfel, jocul a fost controlat de la un capăt la altul de echipa preluată recent de Tone Tiselj, care a început cu două goluri consecutive şi şi-a mărit avantajul până la 11-4 sau 12-5. La 2-6, Goran Kurtes consumase deja un time-out, fără efect însă şi pe tabela de marcaj. CSM-ul a avut primele momente bune abia de 5-12, când a marcat trei goluri la rând, prin Sheiko, Preda şi R. Ştefan, forţându-l pe tehnicianul HCM-ului să solicite, la rându-i, primul time-out. Şi a fost inspirat, pentru că a urmat o serie de trei reuşite ale campioanelor, pentru un 8-15 greu de digerat de către gazde. Pe „filiera” ucraineană, prin Sheiko şi Shutska, CSM-ul a redus diferenţa la cinci goluri, intrând la pauză cu un 10-15 greu de recuperat, totuşi, în faţa unei formaţii atât de valoroase.

După pauză, Baia Mare nu a riscat nimic, iar rotaţia lui Tiselj a funcţionat perfect, toate jucătoarele de câmp trimise pe teren, cu excepţia Anetei Pârvuţ, reuşind să înscrie cel puţin o dată. Avantajul campioanelor a fost constant de 6-7 goluri, ba a ajuns chiar şi la zece, spre final, cu toată inspiraţia Alinei Ifrim între buturi şi precizia Andreei Chiricuţă de la „7 metri”. Rezultatul final, 22-31, a recompensat echipa mai bună, dar parcă fetele noastre nu meritau o astfel de diferenţă pe tabelă, după cât au muncit de-a lungul celor 60 de minute.

Pentru elevele lui Goran Kurtes urmează o săptămână grea, cu două meciuri dificile în deplasare, primul fiind programat miercuri, la HCM Râmnicu Vâlcea, în Cupa României, iar cel de-al doilea urmând să aibă loc duminică, la HCM Roman, în Liga Naţională de handbal.

 

CSM Ploieşti – HCM Baia Mare 22-31 (10-15)

Sala: „Olimpia”. Spectatori: 1.000.

CSM Ploieşti: E. Şerban (3 intervenţii) – Dincu, Sheiko (5 goluri, 2 din „7 metri”), Toth (3), I. Dinu, Vlaskalic (1, 1 din „7 metri”), O. Ionescu (2). Au mai jucat: Ifrim (10 intervenţii) – Roman (1), Shutska (1), Balaban, R. Ştefan (1), Ana Gherman (2), C. Preda (2), Vasilescu, Chiricuţă (4, 3 din „7 metri”). Antrenor: Goran Kurtes.

HCM Baia Mare: Ungureanu (9 intervenţii) – Do Nascimento (3 goluri, 3 din „7 metri”), Gjorgijevska (1), Lobach (3), Makeeva (1), Abbingh (6), Ardean Elisei (4). Au mai evoluat: Arenhart (10 intervenţii) – Buceschi (5), Herrem (5), Davydenko (2), Pârvuţ, Tiron (1, 1 din „7 metri”). Antrenor: Tone Tiselj.

Arbitri: Marius Brebu şi Bogdan Ciobea (Argeş/Argeş).

Observator FRH: Marius Barcan (Dolj).

 

Statisticile partidei

Aruncări de la „7 metri”: 8/6 transformate – 5/4 transformate.

Eliminări „2 minute”: 1 (Shutska) – 4 (Gjorgijevska, Makeeva, Davydenko, Lobach).

Leave a Reply

Your email address will not be published.