Victorie de moral în primul test cu SCM Craiova: 24-23 (12-10)!

După cinci zile de pauză, venite la capătul cantonamentului din Slovenia, handbalistele de la CSM Ploieşti şi-au reluat, astăzi, pregătirea în perspectiva returului campionatului, disputând, începând cu ora 18.00, primul din cele două amicale programate astăzi şi mâine în compania celor de la SCM Craiova.

Meciul a avut loc în Sala „Olimpia”, iar ambele grupări l-au tratat extrem de serios, tehnicienii Goran Kurtes, respectiv Aurelian Roşca apelând la toate jucătoarele din lot, fără a menaja pe cineva. Cu menţiunea că, în echipa noastră, Alla Sheiko a intrat doar pentru a executa loviturile de la „7 metri”, o uşoară accidentare împiedicând-o să joace mai mult.

Altfel, fost un joc echilibrat, egalitatea consemnându-se de nu mai puţin de 14 ori, interesant fiind şi faptul că o singură dată a reuşit una dintre echipe să se desprindă la trei goluri (SCM Craiova, la 16-13).

Prima repriză a arătat o echipă ploieşteană mai atentă în apărare şi mai determinată în faza de atac, cu excepţia primelor 5 minute, în care oaspetele au deschis scorul, CSM-ul conducând pe tabelă la 1-2 goluri. A fost 4-2 (minutul 10), 6-5 (21), 8-6 (24) şi 12-10 la pauză, cu două goluri marcate în ultimul minut al reprizei de către Vlaskalic şi Roman.

După pauză, cele două formaţii şi-au împărţit perioadele de graţie, oltencele începând partea secundă cu un „parţial” de 6-1, în care Eidem, pe contraatac, a avut rolul principal, cu 3 reuşite, pentru ca, apoi, de la 13-16 (minutul 38), elevele lui Kurtes să răspundă identic, cu un 6-1 ce le-a readus în avantaj de două goluri: 19-17, în minutul 46. Au urmat trei goluri ale vizitatoarelor (Apipie şi Pârvuţ – 2), dar ploieştencele au întors prin Toth şi Shutska la 21-20 şi, chiar dacă au fost egalate în două rânduri, la 21 şi 22, au avut forţa să facă diferenţa în ultimele 6 minute, atunci când s-au dus la 24-22, graţie golurilor marcate de Sheiko (7 metri) şi Preda (minutul 58). Craiova a venit la un gol după reuşita Ancăi Amariei (58) şi a avut, chiar, şansa de a scoate remiza având ultimul atac al partidei, dar Elena Şerban a respins şutul expediat de Eidem, de la 9 metri, cu 5 secunde înainte de final.

A fost, aşadar, victorie la limită pentru CSM Ploieşti, cu 24-23, bună pentru moralul şi încrederea jucătoarelor în perspectiva returului. Oltencele au ocazia să-şi ia revanşa mâine dimineaţă, cu prilejul celui de-al doilea test, programat cu începere de la ora 10.00, tot în Sala Sporturilor Olimpia.

 

CSM Ploieşti – SCM Craiova 24-23 (12-10)

Sala: „Olimpia”, Ploieşti. Spectatori: 100.

CSM Ploieşti: E. Şerban – Dincu (2 goluri), Ana Gherman (1), Toth (1), Ionescu (2), I. Dinu (3), Vlaskalic (3). Au mai jucat: Ifrim – C. Preda (3, 1 din „7 metri”), Balaban, Roman (2), R. Ştefan (1), Shutska (2), Chiricuţă (1), Vasilescu, Sheiko (3, 3 din „7 metri”). Antrenor: Goran Kurtes.

SCM Craiova: Paşca – Cioaric (2 goluri), Eidem (4), Apipie (4, 1 din „7 metri”), Tomescu (1), Zamfirescu, Florica. Au mai evoluat: I. Munteanu – Pârvuţ (5, 1 din „7 metri”), Georgescu (2), Ianaşi (1), Tănăsie (1), Lazarin (1), Şelaru (1), Florea, A. Amariei (1). Antrenor: Aurelian Roşca.

 

Statisticile partidei

Aruncări „7 metri”: 8/4 ratate – 3/1 ratată.

Eliminări „2 minute”: 4 (Dincu, Ana Gherman, Toth – 2) – 3 (Eidem, Ianaşi, Apipie).

Leave a Reply

Your email address will not be published.