Cupa „Moş Crăciun”, un prim pas spre gala gimnasticii ritmice româneşti

Clubul Sportiv Municipal Ploieşti, prin secţia de gimnastică ritmică, a organizat, aseară, la Sala Leonard Doroftei, o acţiune intitulată Cupa Moş Crăciun, care a implicat şi un prim pas spre gala gimnasticii ritmice româneşti, eveniment ce se doreşte să aibă loc, începând de anul viitor, la Ploieşti.

În afara sportivelor de la CSM Ploieşti, au fost prezente şi şapte dintre cele mai bune zece gimnaste ale României în anul 2014, conform topului stabilit de federaţia română de specialitate, show-ul ce a durat mai bine de două ore oferindu-le tuturor prilejul să prezinte exerciţii spectaculoase, la câte două obiecte, la alegere. Din „top 10”, au evoluat în faţa publicului ploieştean Alexandra Piscupescu (CS Olimpia Bucureşti), Andreea Verdeş, Diana Pavel, Laura Aniţei, Ştefania Popa (toate de la CSŞ Anghel Saligny Iaşi), precum şi sportiva clubului nostru, Denisa Stoian. De la Olimpia Bucureşti a fost prezentă şi Adriana Teocan, care nu a evoluat însă, ea şi Alexandra Piscupescu – cea mai bună gimnastă româncă a ultimului deceniu – alegând să se retragă la finalul acestui an.

Totodată, ansambul „mica gimnastă” al clubului CSM Ploieşti a prezentat exerciţiul ce i-a adus bronzul la Campionatul Naţional şi Cupa României din acest an, iar junioarele mici, vicecampioane naţionale la echipe, au oferit exerciţiile ce le-au adus argintul la Chiajna. Pentru a completa spectacolul oferit de gimnastele cu experienţă, micuţele sportive de la grupa de iniţiere a CSM Ploieşti au pregătit exerciţii special concepute de antrenorul Simona Puiu şi coregraful Tatiana Dor, pe muzică specifică sărbătorilor de Crăciun.

La eveniment a fost prezentă şi preşedinta Federaţiei Române de Gimnastică Ritmică, Irina Deleanu, alături de care antrenorul coordonator al secţiei de gimnastică ritmică din cadrul CSM Ploieşti, Liliana Băescu, a stabilit reperele organizării, începând de anul viitor, a galei gimnasticii ritmice româneşti. Acţiunea avut şi un moment special, singurul antrenor de gimnastică ritmică din România, prof. Constantin Radu, de la CSŞ Anghel Saligny Iaşi, fiind premiat pentru întreaga activitate dedicată acestui sport şi încununată cu rezultate remarcabile pentru clubul din Copou şi gimnastica ritmică românească.

Toate sportivele care au luat parte la eveniment au fost premiate de către organizatori, prezenţa lui Moş Crăciun în sală intimidându-le în aşa fel de arbitre, încât toate gimnastele au luat locul I.

Leave a Reply

Your email address will not be published.