(Bi)Caz rezolvat rapid

Handbaliştii de la CSM Ploieşti se întorc pe poziţia secundă a clasamentului Seriei A a Diviziei A după o nouă victorie concludentă, obţinută în această după-amiază, în Sala „Olimpia”, în faţa Cimentului Bicaz, cu 41-21. Veniţi la Ploieşti cu doar 9 jucători, între care un singur portar, şi având doar un punct în cont după cinci etape, oaspeţii n-au avut nicio şansă în faţa CSM-ului, orice dubiu fiind risipit după primele minute de joc.

S-a început de la 3-0 pentru gazde, Cimentul a marcat primul gol, din „7 metri”, prin M. Vasile (minutul 5), apoi scorul a urcat până la 8-1 (minutul 12). A urmat primul gol din acţiune marcat de vizitatori, după care Stăncioiu a înscris pentru 9-2, moment în care toţi titularii din câmp ai CSM-ului marcaseră cel puţin o dată. Cu gândul şi la mult mai dificilul meci de sâmbătă, de la Buzău, Dragoş Dobrescu a început, de prin minutul 20, să-i trimită în teren pe jucătorii de rezervă, ultimul sosit, Dorian Sava, sau tinerii Hodorogea şi Năstase primind rapid credit. Diferenţa de pe tabelă a rămas, până la pauză, în marja de zece goluri, acesta fiind şi handicapul cu care oaspeţii au intrat la cabine: 18-8.

După pauză, a continuat rotaţia în tabăra CSM-ului, în timp ce, de cealaltă parte, cu doar două rezerve şi un potenţial valoric clar inferior, Bicazul a cedat pasul şi a încasat gol după gol. A fost şi o serie de cinci reuşite consecutive ale ploieştenilor, de la 24-15 la 29-15, au fost şi goluri spectaculoase, Mihoci şi Turcu reuşind două „aeriene” de efect, dar şi intervenţii frumoase ale celor doi portari ai CSM-ului, Rotaru – în prima repriză şi M. Dumitru, după pauză, aşa că, la final, diferenţa a reflectat diferenţa de valoare dintre cele două formaţii: 41-21.

Una peste alta, a fost un antrenament util pentru elevii cuplului Ion Nicolae – Dragoş Dobrescu înaintea partidei de sâmbătă, de la Buzău, în care vor da piept cu una dintre formaţiile mai bune ale Seriei A, HCM. Sigur, atât cât se poate vorbi despre o echipă mai valoroasă, în condiţiile în care aceasta a pierdut, astăzi, la Piteşti, unde CSM-ul a câştigat recent, cu 35-20.

 

CSM Ploieşti – CSM Cimentul Bicaz 41-21 (18-8)

Sala: „Olimpia”. Spectatori: 100.

CSM Ploieşti: Rotaru – Budui (2 goluri), Hoinaru (8), Roman (2), Zamfir (5), Turcu (5), Stăncioiu (2). Au mai jucat: M. Dumitru – D. Sava (3), Năstase, Cârstea, Hodorogea (4, 1 din „7 metri”), Botezatu (5), Pâslaru (2), Mihoci (3). Director tehnic: Ion Nicolae. Antrenor principal: Dragoş Dobrescu.

Cimentul: Poenari – V. Şerban (4, 1 din „7 metri”), Beşliu (2), M. Vasile (3, 1 din „7 metri”), Abăcioaei (1), Buburuz (6), Amihăiesei (1). Au mai evoluat: C. Macovei (4) şi Cepoi. Antrenor: Sorinel Baciu.

Arbitri: Cristian Mihai şi Ovidiu Petre (ambii din Braşov).

 

Statisticile meciului:

Aruncări „7 metri”: 2/1 transformată – 5/4 transformate).

Eliminări „2 minute”: 5 (Hoinaru, Roman, Pâslaru, Sava – 2) – 3 (Amihăiesei, Buburuz, Şerban).

Leave a Reply

Your email address will not be published.