Goran Kurtes este noul antrenor al echipei de handbal feminin

Începând din această săptămână, echipa de handbal feminin a clubului are un nou antrenor principal, în persoana sârbului Goran Kurtes, cel care îl înlocuieşte în funcţie pe Gheorghe Covaciu, de care CSM Ploieşti se desparte printr-un acord amiabil, după un debut de sezon sub aşteptări. Alături de Goran Kurtes, din staff-ul tehnic vor face parte antrenorul secund Daniel Gheorghe, antrenorul de portari Iulian Emancipatu, precum şi, tot ca noutate, preparatorul fizic Jovan Novakovic.

Cei doi au şi participat la antrenamentele de ieri, Jovan Novakovic având mai mult de lucru pentru că a făcut o primă evaluare a potenţialului fizic al fetelor, începând cu măsurători specifice (înălţime, greutate, procentaj al masei musculare şi al grăsimii) şi încheind cu un Test Cooper ale cărui rezultate le va analiza în zilele următoare. Sub comanda celor doi s-au aflat 17 jucătoare, absentând motivat Elena Şerban, aflată la lotul naţional al României, şi Loredana Gărăcel, accidentată.

Goran Kurtes este un tehnician în vârstă de 46 de ani (născut pe 25 martie 1968), care vine de la RK Jugovic Kac, formaţie clasată în acest moment pe locul al 7-lea în Superliga de handbal masculin din Serbia, dar are experienţă şi în handbalul feminin, antrenând inclusiv în România, în sezonul 2009-2010, la Tomis Constanţa. Le-a mai pregătit, în ţara natală, pe HC Mladost Celik, cu care a promovat din cel de-al treilea eşalon până în superligă, pe Radnicki Kragujevac şi pe HC Mladost TSK Backi Jarak.

Preparatorul fizic Jovan Novakovic are 38 de ani (născut pe 19 iunie 1976) şi a lucrat până acum doar cu echipe de handbal din Serbia, precum Radnicki Kragujevac, Max Sport Novi Pazar sau Novi Beograd.

Leave a Reply

Your email address will not be published.