Trei sportive merg la „Memorialul Gineta Stoenescu”

Începând de mâine, trei gimnaste de la CSM Ploieşti vor participa, la Iaşi, la cea de-a X-a ediţie a „Memorialului Gineta Stoenescu”, concurs internaţional ce face parte din calendarul competiţional al Federaţiei Române de Gimnastică Ritmică şi este organizat de Clubul Sportiv Şcolar “Anghel Saligny” Iaşi, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iaşi, Fundaţia Sportului Ieşean, DJST Iaşi şi ISJ Iaşi, în perioada 19-21 septembrie.

Antrenorul coordonator Liliana Băescu şi antrenorul principal Simona Puiu merg la Iaşi cu trei sportive, Iulia Adriana Creţu – junioară I, Delia Gheorghe – junioară II şi Denisa Alexandra Stoian – junioară II (în foto, de la stânga la dreapta),  alte două, care ar fi făcut deplasarea dacă erau apte, Cesima Cristina Nechifor şi Ana Steliana Toma, rămânând acasă din cauza unor mici probleme de sănătate.

La competiţia ieşeană vor fi prezente sportive de la cluburi din România, Republica Moldova (Chişinău), Ucraina (Kiev, Odessa, Izmail), Bulgaria (Varna), Serbia (Belgrad) şi Croaţia (Zagreb). Întrecerea din Moldova reprezintă şi un bun test înaintea Campionatelor Naţionale de Junioare şi Senioare de la Chiajna, ce vor avea loc în perioada 2-5 octombrie.

Născută în 1928, la Bârlad, Georgeta (Gineta) Stoenescu a fost una dintre marile personalităţi ale gimnasticii româneşti, cu deosebire în gimnastica ritmică şi aerobică. Absolventă a Institutului de Educaţie Fizică şi Sport, promoţia 1950, a fost repartizată şi încadrată ca asistentă la catedra de educaţie fizică şi sport a Institutului Politehnic din Capitală. În 1964, este promovată lector universitar, iar în 1980 devine conferenţiar universitar. Din 1990 a funcţionat la Facultatea de Educaţie Fizică a Universităţii Ecologice, acolo unde, în 1999, devine profesor universitar. A fost componentă a mai multor ansambluri de gimnastică ritmică. A fost brevetată şi ca arbitru internaţional de gimnastică aerobică. A condus cursuri de gimnastică ritmică în România şi în Spania şi este autoarea a 16 lucrări şi coautoare a altor 4 cărţi de specialitate. De asemenea, a scris şi publicat peste 20 de articole în revistele de specialitate din ţară şi din străinatate.

Leave a Reply

Your email address will not be published.