Trei medalii pentru sportivii de la CSM Ploieşti

 

Sportivii de la CSM Ploieşti au participat, în weekend, la diverse competiţii ce au avut loc în Europa, obţinând două medalii de aur şi una de bronz.

Andreea Chiţu, legitimată la CSM Ploieşti – CS Steaua, s-a clasat pe locul al III-lea la categoria „52 kg” la Grand Slam-ul de la Tyumen (Rusia). Le-a învins pe rând, prin ippon, pe Ilona Buryachenko (Rusia) şi Laura Gomez (Spania), dar a pierdut în semifinală în faţa japonezei Misato Nakamura. A cucerit, totuşi, bronzul, după ce a trecut în finala mică de israelianca Roni Schwartz. Turneul a fost dotat cu premii în valoare de 154.000 de dolari, Andreea Chiţu câştigând 1.500 de dolari şi 200 de puncte în clasamentul mondial. La competiţie au participat 264 de sportivi din 38 de ţări.

Violeta Dumitru, legitimată la CSM Ploieşti – CS Steaua, s-a clasat pe locul I la categoria „48 kg” cu prilejul Cupei Europene de judo seniori, desfăşurată în Germania, la Sindelfingen. Ea le-a învins pe nemţoaicele Julia Rotthoff şi Katharina Menz şi, în finală, pe italianca Angela Giamattei

În fine, doi tineri sportivi de la CSM CFR CSŞ Ploieşti, Andrei Pârloga şi Paul Stanciu, au făcut parte dintr-o delegaţie a României ce a participat, la Plovdiv (Bulgaria), la Campionatele Balcanice de judo rezervate copiilor „U15”. Pârloga a cucerit medalia de aur la categoria „66 kg” după ce i-a învins, pe rând, pe Nenad Sinanovic (Muntenegru), Laden Krupich (Bosnia) şi Marko Trifunovic (Serbia). Paul Stanciu a ocupat poziţia a VII-a la categoria „42 kg”.

Mihai Trandafirescu este antrenorul sportivilor de la CSM Ploieşti, iar Gheorghe Savu este antrenorul coordonator al activităţii de la club.

Leave a Reply

Your email address will not be published.