Misiunea s-a dovedit imposibilă

Elevele lui Goran Kurtes şi Daniel Gheorghe au fost departe de a produce surpriza în faţa uneia dintre favoritele la titlul de campioană, CSM Bucureşti, pierzând astăzi cu 32-23 (20-12) partida disputată în Sala Polivalentă din Capitală.

Diferenţa s-a făcut în prima repriză, în care gazdele au înscris tot ce au tras pe poartă, în timp ce, de partea cealaltă, defensiva bucureşteană a funcţionat mult mai bine, contribuind la creşterea constantă a ecartului de pe tabelă. Echipa de vedete a lui Mette Klit a început partida în forţă, şi, după o scurtă perioadă de echilibru (4-3, minutul 7), au urmat opt minute fără gol ploieştean şi cu o serie de şase reuşite consecutive ale adversarelor, pe care nici time-out-ul cerut de Goran Kurtes la 7-3 nu a putut-o întrerupe. Oana Ionescu a „rupt” monologul gazdelor şi a făcut 10-4, Franca da Silva a refăcut diferenţa de şapte goluri, iar Mette Klit a trimis-o în teren pe tânăra Bazaliu, care a înscris de trei ori la rând pentru cea mai mare diferenţă de până atunci: 14-5, în minutul 20. La 18-8, Kurtes a cerut din nou time-out, iar după ce Tivadar a marcat pentru 19-8, au urmat cinci minute mai bune pentru fetele noastre, care au înscris de patru ori şi au primit un singur gol pentru 20-12 la pauză.

În repriza secundă, diferenţa a stat constant între 8 şi 10 goluri, jocul fiind mult mai echilibrat şi pe fondul schimbărilor numeroase făcute de ambii tehnicieni de-a lungul celor 30 de minute. CSM Bucureşti a câştigat, totuşi, partea a doua a jocului la un singur gol, 12-11, astfel că tabela a arătat, la final, o diferenţă de nouă goluri, 32-23, conturată în bună măsură în prima repriză a întâlnirii.

Pentru fetele de la CSM Ploieşti urmează o nouă partidă dificilă, pe teren propriu de data aceasta, în compania echipei HC Dunărea Brăila. Meciul va avea loc joi, de la ora 16.45, fiind devansat din cauza participării brăilencelor în cupele europene.

 

CSM Bucureşti – CSM Ploieşti 32-23 (20-12)

Sala: „Polivalentă”, Bucureşti. Spectatori: 400.

CSM Bucureşti: Pessoa, A. Iordache – Carmen Martin (5 goluri), Thorstenson (4, 1 din „7 metri”), Franca da Silva (4), Bazaliu (4), Deonise (3), Paula Rodrigues (3), Vizitiu (3), Glybko (2), Vetkova (1), Curea (1), Tivadar (1), Zaremba (1), Nan, Pavăl-Nicula. Antrenor: Mette Klit.

CSM Ploieşti: E. Şerban (3 intervenţii), Ifrim (2) – M. Roman (5 goluri), Sheiko (3), O. Ionescu (3), Chiricuţă (3, 3 din „7 metri”), Toth (2), Shutska (2), Vasilescu (2), C. Preda (1), Vlaskalic (1), Balaban (1, 1 din "7 metri"), I. Dinu, Ana Gherman. Antrenor: Goran Kurtes.

Arbitri: Gabriel Badiu şi Ioan Barbu (Cluj/Cluj).

Observator FRH: Petre Enache (Braşov).

 

Statisticile meciului

Aruncări „7 metri”: 1/0 ratate – 5/1 ratată.

Eliminări „2 minute”: 1 (Tivadar) – 3 (Ionescu, Sheiko, Chiricuţă).

Leave a Reply

Your email address will not be published.