Debut cu stângul şi în campionat: Potaissa Turda – CSM Ploieşti 33-27 (13-13)!

Handbaliştii de la CSM Ploieşti au pierdut, în această seară, primul meci din Liga Naţională din 2016, pe terenul Potaissei Turda, scor 27-33 (13-13). A fost o confruntare echilibrată până aproape de minutul 40, după care, împinşi uşor de la spate de arbitri şi de fanii entuziaşti, clujenii au reuşit să se desprindă decisiv şi să-şi asigure cele trei puncte extrem de importante pentru play-off.

În prima repriză s-a mers „cap la cap” până în minutul 26, o singură dată consemnându-se o diferenţă de două goluri: 6-4 pentru Potaissa, în minutul 16. În rest, cele două formaţii au alternat la conducere, într-un debut de meci cu goluri puţine, „din cauza” defensivelor care şi-au făcut bine treaba. De la 9-10 (26), gazdele au înscris patru goluri consecutive şi păreau să se fi desprins decisiv pentru a intra în avantaj la pauză, dar CSM-ul a replicat cu trei goluri succesive, prin Al. Farcaş, Dediu şi Capotă, iar tabela a consemnat egalitate după 30 de minute.

Partea secundă a început bine pentru băieţii noştri, două goluri ale lui Turcu şi unul al lui Stăncioiu ducând scorul la 14-16 (34), în condiţiile în care Turda a replicat doar prin reuşita lui Adomnicăi. O eliminare a lui Stăncioiu, însă, a dat semnalul revenirii Potaissei, până în minutul 45 consemnându-se un „parţial” de 10-2 ce a dus tabela la 24-18 şi a lămurit soarta partidei.

Diferenţa a urcat chiar şi până la opt goluri – 31-23, minutul 26 -, dar a fost, la final, de şase „lungimi”, verdict cam dur în raport cu derularea ostilităţilor în primele 35 de minute de joc.

„Aşa cum ne aşteptam, a fost un meci dificil, pentru că Potaissa este o echipă omogenă, care joacă foarte bine pe teren propriu, unde se organizează impecabil din toate punctele de vedere. Am fost în meci până aproape de minutul 40, am şi condus în prima parte şi am fi putut să ne desprindem mai clar, apoi am avut avantaj şi după pauză, dar după câteva decizii mai ciudate ale arbitrilor au început problemele. Am avut eliminări, ei au ştiut să profite şi s-au desprins şi pe fondul unei deconcentrări a băieţilor noştri”, spune directorul tehnic Ion Nicolae.

Tehnicienii echipei noastre nu l-au folosit în acest meci pe Bogdan Botezatu, care a acuzat o uşoară accidentare la gleznă şi a fost menajat în perspectiva partidei de luni, de la Baia Mare. De altfel, echipa nu revine acasă după jocul de astăzi, deplasându-se, în această seară, spre Baia Mare, unde va pregăti partida din etapa a XIX-a, programată în prima zi a săptămânii viitoare.

 

Potaissa Turda – CSM Ploieşti 33-27 (13-13)

 

Sala: „Gheorghe Bariţiu”, Turda.

Potaissa: Pallag – Thalmaier (10 goluri), Adomnicăi (6), I. Rotaru (7), Savic (2), R. Pavel (4), Lazăr (2). Au mai jucat: Varo – R. Marian, Ştef, Blidar (1), Suciu, Măcicăşan. Antrenor: Horaţiu Gal.

CSM Ploieşti: Szopka – Tărîţă (6 goluri), Capotă (2), Turcu (6), Al. Farcaş (4), Dediu (5), Stăncioiu (2). Au mai evoluat: Antonaru – Hoinaru (1 gol), Hodorogea (1), Zamfir. Director tehnic: Ion Nicolae. Antrenor principal: Dragoş Dobrescu.

Arbitri: Tiberiu Dobre şi Mihai Potârniche (Bucureşti/Buzău).

Observator FRH: Valter Dăncescu (Bucureşti).

 

Statisticile partidei

Aruncări „7 metri”: 6/0 ratate – 7/1 ratată.

Eliminări „2 minute”: 1 (R. Pavel) – 5 (Dediu – 2, Stăncioiu – 2, Zamfir).

Leave a Reply

Your email address will not be published.