Bronz pentru echipa de minihandbal băieţi!

Echipa de minihandbal băieţi a clubului nostru a reuşit, pentru al doilea an consecutiv, să cucerească bronzul campionatului naţional, cu ocazia turneului final desăşurat la Mediaş, la sfârşitul acestei săptămâni. Micuţii handbalişti pregătiţi de Gheorghe Puia şi Bogdan Gherman au avut un parcurs perfect până în semifinale, cu cinci victorii din tot atâtea posibile, şi au ratat calificarea în ultimul act al competiţiei după un meci dramatic cu LPS Suceava, decis după prelungiri.

Ploieştenii au făcut parte din grupa preliminară D, în care au trecut, pe rând, de HC Adrian Petrea Reşiţa cu 19-9 (10-3), LPS Focşani cu 21-12 (11-4) şi CSŞ Odorheiul Secuiesc cu 19-12 (11-4). Au urmat alte două victorii în grupa principală B – 19-12 (8-4) cu HCM Torok Vâlcea şi 15-10 (8-3) cu AHC Potaissa Turda -, iar până la finala mare mai era un singur pas. Disputată sâmbătă seară, semifinala cu LPS Suceava a fost plină de dramatism, dar şi marcată de unele decizii de arbitraj care au dezavantajat CSM-ul, antrenorul Gheorghe Puia spunând că „unul dintre arbitri a decis să fluiere el pentru amândoi. Ne-a lăsat, pe final, în patru jucători de câmp, ne-a dat apărare în semicerc în condiţiile în care eu mă apăr avansat, le-a validat un gol pe contraatac la care jucătorul a făcut paşi, tot felul de decizii pe care nu ar trebui să le vedem la acest nivel de vârstă, mai ales”. A fost 16-16 la finalul timpului regulamentar, după ce Suceava a condus la pauză cu 10-9, iar în cele două reprize de câte trei minute de prelungiri, adversarii au înscris în două rânduri, iar ploieştenii o singură dată: 18-19.

Disputată astăzi, finala mică le-a revenit copiilor noştri, care au trecut cu 14-13 (9-7) de HCM Torok Vâlcea şi au reuşit, astfel, să repete „bronzul” din urmă cu un an.

„Sunt mulţumit de acest rezultat, chiar dacă era loc de mai bine. Din păcate, acele probleme de arbitraj din semifinală ne-au privat, cred eu, de şansa de a juca finala mare, în care era posibil orice. Oricum, două locuri trei în trei ani de muncă eu zic că este un bilanţ bun, care arată că am lucrat bine şi avem copii talentaţi, dar şi că uneori e mai important să vii din teren, ca antrenor, decât să ai studii prea multe. Vreau să le mulţumesc conducerii clubului, părinţilor şi copiilor pentru colaborarea din acest sezon, cu speranţa că, la anul, vom reuşi să facem un pas înainte”, a mai spus Gheorghe Puia. La rândul lui, colaboratorul acestuia, Bogdan Gherman, a declarat: „Vreau să-i felicit pe copii pentru eforturile din acest an, să-i mulţumesc doamnei directoare Albu pentru că a fost tot timpul alături de noi şi să mai spun că sunt extrem de fericit că am avut şansa să debutez în antrenorat cu o medalie. Este meritul domnului Puia, un om cu care am colaborat foarte bine în acest an şi de la care am multe de învăţat”.

Lotul de jucători folosit de tehnicieni în competiţia de la Mediaş a fost format din: Dragoş Cătălin Stan, Denis Andrei Ştefan, Sebastian Davidoiu, Eric Moldoveanu, Bogdan Niculaie, Alexandru Ilie, Mihai Sârbu, Luca Cojan, Alex Constantinescu, George Ştefan Manea, Mihai Fabian Matei, Sebastian Mihai Panţâru, Mihnea Matache, Mihai Stănescu, David Andrei Ştefan şi Darius Oprea.

Leave a Reply

Your email address will not be published.