Claudia Constantinescu, imposibil de oprit: CSM Ploieşti – HC Zalău 26-30 (14-12)!

Handbalistele pregătite de Goran Kurtes s-au despărţit cu un eşec de suporterii din Sala „Olimpia” după ce au pierdut, astăzi, şi ultimul meci disputat pe teren propriu în această ediţie de campionat. A fost prima dintre cele (maxim) trei posibile confruntări cu HC Zalău în duelul pentru locurile 7-8 ale clasamentului final din Liga Naţională, iar oaspetele s-au impus cu 30-26, după ce ploieştencele au condus cu 14-12 la pauză. Ca şi la Craiova, CSM-ul a plătit tribut problemelor de lot care s-au înmulţit în ultima vreme, accidentările Allei Sheiko şi Dacianei Balaban şi despărţirea de Sanja Vlaskalic şi Oana Ionescu, la care s-a adăugat problema acuzată la genunchiul drept de Loredana Gărăcel lăsându-i lui Goran Kurtes doar 11 jucătoare cu care să „atace” Zalăul. Mai mult, de parcă nu erau suficiente atâtea probleme, ce au afectat mai ales linia de „9 metri”, Ana Toth s-a accidentat stupid în minutul 20, călcând pe o minge scăpată din dribling, după un fault, de Iryna Burtea Shutska, şi a ajuns direct la spital, unde a aflat că a suferit o entorsă la glezna dreaptă.

Cu un lot subţire numeric şi cu tot felul de improvizaţii pe postul de conducător de joc, acolo unde au apărut, pe rând, pivotul Burtea Shutska ori extrema stângă Ramona Ştefan, CSM Ploieşti a dus bine meciul până prin minutul 45, diferenţa fiind făcută de numărul mai mare de soluţii pe care Gheorghe Tadici le-a avut la dispoziţie, ce a însemnat şi un plus de prospeţime pentru elevele sale, pe final, dar şi de forma excepţională a „internaţionalei” Claudia Constantinescu, interul care a marcat, astăzi, nu mai puţin de 16 goluri.

Practic, formaţia ploieşteană a fost la conducere trei sferturi din meci, diferenţa de pe tabelă fiind chiar şi de cinci goluri, spre disperarea fostului selecţioner, care a încercat toate metodele să-şi trezească jucătoarele. A cerut primul time-out la 9-5 pentru CSM (minutul 16), dar degeaba, pentru că s-a ajuns la 12-7 (minutul 23) şi doar eliminarea Irynei Burtea Shutska a făcut ca Zalăul să revină şi, după trei goluri consecutive, să ajungă la 12-10. S-a intrat la pauză cu diferenţă de două goluri între cele două echipe, 14-12, iar debutul părţii secunde a fost spectaculos. Zalăul a egalat la 14, dar Andreea Chiricuţă şi Ramona Ştefan, fiecare cu câte o „dublă”, au dus din nou CSM-ul la patru „lungimi”: 18-14 (minutul 38)! A fost momentul în care Claudia Constantinescu a luat meciul pe cont propriu şi, după patru goluri consecutive, serie întreruptă doar de un „7 metri” al Andreei Chiricuţă, a adus Zalăul la un singur gol în spate: 19-18 (minutul 41). Ramona Ştefan a făcut 20-18, dar Tadici a mutat cu Lazăr în inter dreapta şi două goluri consecutive ale stângacei au restabilit egalitatea: 20-20 (minutul 45). Constantinescu a dus Zalăul în avantaj, 20-21, Ana Gherman a egalat, apoi tot Constantinescu a făcut 21-22, primind replica din partea Cătălinei Preda: 22-22 (minutul 49).

Se vedea, însă, că fetele noastre găsesc tot mai greu drumul spre gol, lipsa soluţiilor aducând rutina în jocul ofensiv al CSM-ului, aşa că finalul nu a surprins prea mult. Tras spre poarta ploieşteană de dezinvoltura şi precizia Claudiei Constantinescu, Zalăul a venit ca un tăvălug în ultimele minute, desprinzându-se la 22-25 (minutul 52) şi, după trei intervenţii consecutive ale Andreei Cheţa, la 23-28 (minutul 55). Zarurile erau aruncate şi, după 26-30, Zalăul are prima şansă la locul 7, fiindu-i necesară o singură victorie din două încercări (26 şi 28 mai) pe teren propriu pentru a câştiga duelul cu CSM-ul.

 

CSM Ploieşti – HC Zalău 26-30 (14-12)

Sala: „Olimpia”, Ploieşti. Spectatori: 200.

CSM Ploieşti: E. Şerban – C. Preda (3 goluri), I. Dinu (5), Ana Gherman (3), Toth (1), Burtea Shutska (3), Chiricuţă (6, 6 din „7 metri”). Au mai jucat: A. Dumitru – R. Ştefan (4), Ad. Vasilescu (1), A. Dincu. Antrenor: Goran Kurtes.

HC Zalău: Cheţa – Trif (1 gol), Cl. Constantinescu (16, 7 din „7 metri”), Rob (1), Ciuciulete (4), Puiu (3), Bardac. Au maai evoluat: Inculeţ – Ciunt, Cârligeanu, Maior-Paşca (1), Lazăr (2), Ţurcaş (2). Antrenor: Gheorghe Tadici.

Arbitri: Adrian Barbu (Argeş) şi Ştefan Ciurea (Dolj).

Observator FRH: Radu Vlăduţ (Bacău).

 

Statisticile partidei

Aruncări „7 metri”: 6/0 ratate – 7/0 ratate.

Eliminări „2 minute”: 4 (Burtea Shutska, Chiricuţă, Preda, Ana Gherman) – 5 (Ciunt – 2, Lazăr, Ciuciulete).

Leave a Reply

Your email address will not be published.