Elevele lui Kurtes, turneu în Slovenia, cu 5 meciuri în 8 zile

După două săptămâni în care s-au antrenat în localitate, handbalistele de la CSM Ploieşti îşi vor continua pregătirile în perspectiva returului Ligii Naţionale cu un cantonament în Slovenia, staţiunea Zrece Terme fiind destinaţia aleasă de staff-ul clubului. Stagiul va debuta luni, 15 decembrie, şi se va întinde până marţea următoare, pe 23 decembrie, când delegaţia ploieşteană va reveni în ţară, iar sportivele vor primi câteva zile libere cu prilejul Crăciunului.

Turneul va fi unul dedicat aproape în exclusivitate meciurilor amicale, posibilitatea ca echipa să susţină nu mai puţin de cinci partide de verificare într-un interval atât de scurt fiind principalul argument pentru organizarea acestui cantonament, fiind greu de crezut că, în ţară, s-ar fi găsit atâtea meciuri tari în această perioadă a anului. Elevele lui Goran Kurtes vor da piept cu primele trei clasate în campionatul Sloveniei, inclusiv celebra RK Krim Ljubljana, precum şi cu două formaţii din Croaţia, una dintre acestea fiind tot un nume foarte cunoscut, RK Podravka Koprivnica.

Concret, programul de jocuri arată astfel:

– marţi, 16 decembrie – RK Koka Varazdin (Croaţia, locul 6);

– miercuri, 17 decembrie – RK Zagorje Gen (Slovenia, locul 3);

– joi, 18 decembrie – RK Podravka Koprivnica (Croaţia, locul 3);

– vineri, 19 decembrie – RK Krim Ljubljana (Slovenia, locul 1);

– duminică, 21 decembrie – RK Piran (Slovenia, locul 2).

La Zrece, ploieştencele vor fi găzduite de Hotelul Vital (foto 2), un stabiliment ce oferă condiţii excelente de cazare, masă şi refacere, şi se vor antrena în sala de sport din localitate (foto 3), aflată la câteva sute de metri de hotel. De altfel, patru din cele cinci partide vor fi găzduite de sala din Zrece Terme, singura deplasare urmând să se facă la Ljubljana, cale de circa 100 de kilometri, pentru disputa cu Krim.

În ceea ce priveşte lotul care merge în Slovenia, nu sunt surprize deosebite, urmând să rămână acasă doar cele două jucătoare care au avut probleme medicale în acest an, Raluca Anghelina şi Loredana Gărăcel, în timp ce pentru Iryna Shutska, sportivă care tocmai şi-a încheiat participarea la Campionatul European din Ungaria şi Croaţia, se fac eforturi pentru obţinerea vizei de Slovenia pentru a ajunge cât mai repede sub comanda lui Goran Kurtes.

Lista jucătoarelor care merg în turneu arată astfel: Elena Şerban, Alina Ifrim şi Gabriela Cristescu (portari); Andreea Dincu, Cătălina Preda, Adriana Vasilescu (extreme dreapta), Ramona Ştefan, Oana Ionescu, Andreea Chiricuţă (extreme stânga), Alla Sheiko, Daciana Balaban, Sanja Vlaskalic, Ana Toth, Mirela Roman, Marilena Ana Gherman (linia de „9 metri”) şi Ionela Dinu (pivot).

Deplasarea se va face luni după amiază, cu avionul până la Zagreb (cu escală la Belgrad), apoi, preţ de circa 130 de kilometri, cu autocarul, până la Zrece Terme.

Leave a Reply

Your email address will not be published.