Bun venit la CSM Ploieşti, Ana Toth!

Începând de astăzi, echipa de handbal feminin a clubului nostru are în componenţă o nouă jucătoare: Ana Toth, originară din Croaţia, dar având şi cetăţenie maghiară după căsătoria cu Emil Toth, şi el handbalist la SBS Eger-Eszterhazy. În vârstă de 26 de ani (este născută pe 31 august 1988) şi având un fizic impresionant pentru handbalul feminin, 1.88 m şi 78 kg, Ana evoluează pe postul de inter stânga şi vine de la clubul croat RK Tresnjevka Zagreb, pentru care a jucat în acest sezon.

Originară din Zagreb, Ana Maruscec, pe numele ei de fată, a învăţat handbalul la clubul local Lokomotiva, după care a mai jucat pentru Zamet Rijeka şi, în Ungaria, unde şi-a cunoscut soţul, pentru FKC Alcoa. Handbalista s-a antrenat sub comanda lui Goran Kurtes în ultima săptămână, iar astăzi a fost legitimată, după ce i-a sosit şi certificatul internaţional de transfer. Element extrem de important, Ana are şi 14 prezenţe în echipa naţională a Croaţiei, acesta fiind şi unul dintre criteriile impuse de Federaţia Română de Handbal pentru ca un club să poată legitima mai mult de două jucătoare străine (minim zece prezenţe în echipa naţională a ţării sale).

Ana Toth va face deplasarea la Constanţa alături de noile sale colege şi va debuta în meciul cu Universitatea Neptun, de duminică.

Leave a Reply

Your email address will not be published.