CSM Petrolul Ploieşti, rocadă la pivoţi: Branden Aughburns în locul lui Mihailo Sekulovic!

CSM Petrolul Ploieşti, rocadă la pivoţi: Branden Aughburns în locul lui Mihailo Sekulovic!

Echipa de baschet seniori a clubului va face, în această săptămână, prima mutare a sezonului, urmând să-l legitimeze pe americanul Branden Aughburns, un pivot american în vârstă de 26 de ani care vine din Marea Britanie, de la Newcastle Eagles.

Decizia a fost luată în contextul în care accidentarea suferită de Mihailo Sekulovic la genunchiul stâng s-a dovedit a fi mai gravă decât era de dorit, iar muntenegreanul are nevoie de o intervenţie chirurgicală ce îl va ţine departe de teren pentru o perioadă mai lungă de timp.

Aşa stând lucrurile, CSM Petrolul Ploieşti a ajuns la un acord privind rezilierea de comun acord a contractului cu Mihailo Sekulovic, urmând să mizeze pe poziţia de „centru” pe Branden Aughburns, alături de Veljko Brkic.

Născut pe 1 octombrie 1996, în Queens (New York), Branden Aughburns (206 cm, 107 kg) a sosit la Ploieşti la finalul săptămânii trecute şi a asistat la partida cu CSM VSKC Miercurea Ciuc. Oficialii echipei fac eforturi în aceste zile pentru a-i obţine acordul internaţional de transfer de la Newcastle Eagles în speranţa că va putea debuta în meciul de sâmbătă (ora 18.00), de la Târgu Mureş.

Branden Aughburns a jucat pentru echipa colegiului Holy Family Tigers în perioada 2018-2020, cu medii de 14.1 puncte şi 8.1 recuperări, respectiv 17.2 puncte şi 8.5 recuperări pe meci în cele două sezoane. Apoi, în sezonul 2020-2021 a venit în Europa şi a jucat la FC Titebi (Georgia), cu medii de 13.6 puncte şi 8.3 recuperări, pentru ca, în sezonul 2021-2022 să se mute în Austria, la Swans Gmunden (Austria), unde a avut medii de 11.4 puncte şi 4.6 recuperări. Acest sezon l-a început în Marea Britanie, la Newcastle Eagles, unde a avut, în numai două meciuri jucate, medii de 2 puncte şi 5 recuperări.

Welcome, Branden!

Hvala, Miha!