Două titluri de vicecampioni naţionali de seniori, în weekend, pentru atleţii de la CSM Ploieşti!

Două titluri de vicecampioni naţionali de seniori, în weekend, pentru atleţii de la CSM Ploieşti!

Sportivii secţiei de atletism a CSM Ploieşti au participat, în weekend, la Finala Campionatului Naţional de Seniori, desfăşurată pe „Cluj Arena”, reuşind să obţină două titluri de vicecampioni naţionali şi o medalie de bronz.

Astfel, Cristian Roiban, a devenit vicecampion la 100 metri plat cu timpul 10.41 secunde, la numai 3 sutimi de secundă de campionul probei, Marian Valentin Tănase (CSM Constanţa – 10.38 secunde). În aceeaşi probă, Petre Rezmiveş a venit al 4-lea, cu timpul 10.47 secunde.

Tot cu titlul de vicecampioană s-a încununat şi ştafeta de 4×100 metri, care, în alcătuirea Alexandru Geamănu, Petre Rezmiveş, Robert Marinescu şi Cristian Roiban, a încheiat cursa în 40.22 secunde. Campioană naţională a devenit CSM Constanţa (40.11 secunde).

Cea de-a treia medalie a fost cucerită pentru CSM Ploieşti de tânărul Alexandru Vochin, cel care, deşi este încă junior, a obţinut bronzul în proba de 400 metri plat, cu timpul 47.26 secunde. El a fost devansat de Robert Parge (CSM Bucureşti – 46-51 secunde) şi Mario Dobrescu (CS Atletic Adjud – 46.73 secunde). Alexandru va reprezenta România la două competiţii importante din luna august: Campionatul Balcanic U20 din Turcia (3-4 august) şi Campionatul Mondial U20 de la Lima (Peru), din 26-31 august.

Clasări bune au mai avut Teodora Iancu – locul al 4-lea la aruncarea suliţei, cu o performanţă de 39.89 metri, şi ştafeta de 4×400 metri (Alexandru Geamănu, Alberto Dragomir, Robert Marinescu şi Alexandru Vochin), care a ocupat tot locul al 4-lea, cu timpul 3:16.73 minute.