Înfrângere pentru echipa de handbal junioare 2, dar calificarea la Turneul Final se decide duminică

Înfrângere pentru echipa de handbal junioare 2, dar calificarea la Turneul Final se decide duminică

Echipa de handbal junioare 2 a CSM Ploieşti a pierdut, astăzi, în Sala „Olimpia”, în faţa primei clasate în Grupa Valoare 1 a campionatului, ACS Lucian Bute Galaţi, şi a rămas numai cu opţiunea unei victorii, duminică, în duelul direct cu CSM Galaţi, pentru calificarea la Turneul Final.

Oaspetele s-au impus cu 39-28 (17-13) la capătul unei partide în care au contat atât absenţele importante din lotul echipei noastre, cât şi un amestec de ghinion şi lipsă de inspiraţie a fetelor, care au nimerit de cel puţin 10 ori barele porţii adverse, dar au şi comis multe… prostioare în ambele faze ale jocului. Galaţiul a condus aproape în permanenţă, doar primele minute fiind ale CSM-ului, şi s-a desprins decisiv în debutul părţii secunde, atunci când, de la 16-19, s-a ajuns la 19-25 şi 21-29. Lotul pe care Cristi Roşu şi Geta Opincariu au contat astăzi a fost următorul: D. Stan, B. Biota, B. Vesel – R. Geangu (9 goluri). D. Roşu (6), E. Petrescu (4), A. Popescu (4), B. Pîrvulescu (3), A. Stoica (1), D. Gheorghe (1), T. Simion, M. Ioniţă, A. Condeescu, G. Burtea, Şt. Ghiţă şi A. Andrei.

Vestea bună este că înfrângerea de astăzi nu influenţează prea tare lupta pentru locul al 2-lea în grupă, care duce la Turneul Final. Un succes le-ar fi oferit fetelor noastre şi opţiunea unui rezultat de egalitate în jocul de duminică, de la CSM Galaţi, dar, aşa, ele vor avea numai varianta victoriei în Sala „Siderurgistul”, pentru că, dacă ar încheia faza aceasta a campionatului la egalitate de puncte cu adversarele, ar fi dezavantajate de rezultatele directe, după acel  28-35 (12-14) din Sala „Olimpia”. Meciul de la Galaţi este programt duminică, la ora 12.00.

Galerie foto: