Atât de aproape de un meci decisiv: CSM Petrolul Ploieşti – SCM Timişoara 85-87, după prelungiri!

Atât de aproape de un meci decisiv: CSM Petrolul Ploieşti – SCM Timişoara 85-87, după prelungiri!

CSM Petrolul Ploieşti nu a reuşit să ducă în „decisiv” seria cu SCM Timişoara, contând pentru primul tur al play-out-ului Ligii Naţionale de Baschet Masculin – Getica 95, după ce a cedat în această seară, scor 85-87 (25-18, 15-23, 15-19, 20-15, 10-12), după prelungiri, meciul al 4-lea al duelului, găzduit de Sala Sporturilor Olimpia.

A fost o nouă partidă extrem de strânsă între cele două formaţii, chiar cea mai echilibrată a seriei, ce a avut nevoie de prelungiri chiar dacă noi am condus la un moment dat la 10 puncte, iar ei, la 8! Ca şi la precedentele rezultate de egalitate înregistrate în acest sezon, am avut şansa victoriei beneficiind de ultimul atac al timpului regulamentar, dar nu am reuşit să marcăm în cele 13 secunde rămase din meci, Funderburk fiind blocat bine de Mirkovic pe pătrundere. Totodată, nu putem uita câteva mingi uşoare risipite pe contraatac şi transformate de oaspeţi în puncte ce i-au readus în meci sau uşurinţa cu care am ratat câteva situaţii clare de sub coş.

Chiar şi în prelungiri am condus la 3-4 puncte, dar timişorenii au fost precişi la aruncări şi au reuşit să întoarcă şi să conducă 87-85 când mai erau 15 secunde din meci. Time-out „galben-albastru”, atacul a curs bine, dar Brkic, cel mai bun om al nostru şi astăzi, a ratat lay-up-ul de mână stângă ce ar fi adus o nouă repriză de prelungiri şi noi emoţii pentri cei din tribune.

Aşa, Timişoara merge să joace în grupa 11-14, iar CSM Petrolul Ploieşti îşi cunoaşte deja adversara din zona 15-18, ABC Laguna Bucureşti, pe care ar urma să o întâlnească după sistemul „cel mai bun din 5 partide”, cu 3 jocuri la Ploieşti, în datele de 24 şi 26 aprilie (Sala „Olimpia”), 30 aprilie şi 1 mai, la Bucureşti şi 7 mai, din nou „acasă”, de va fi nevoie.

Lotul echipei noastre la partida din această seară a fost următorul: Brkic (31 puncte), Funderburk Jr. (23, 3×3), R. Johnson Jr. (15), D. Raşoga (6), Lufile (4), Corpodean (3, 1×3), G. Angelian (3, 1×3), B. Popa, V. Negoiţescu, R. Pătraru şi L. Diaconescu.

Galerie foto: