Şahiştii de la CSM Ploieşti, participare promiţătoare la Bucureşti Grand Prix!

Şahiştii de la CSM Ploieşti, participare promiţătoare la Bucureşti Grand Prix!

Sportivii secţiei de şah a CSM Ploieşti au participat, în weekend, la două competiţii desfăşurate în Capitală, în special experienţa de la Bucureşti Grand Prix fiind una deosebită pentru micii şahişti pregătiţi de Petre Grigore.

La Bucureşti Grand Prix & Campionatul Internaţional de Şah Rapid al României (23-24 martie), competiţie organizată de Federaţia Română de Şah şi desfăşurată la Palatul Parlamentului – Salonul de Recepţii, micii şahişti ai clubului au avut evoluţii curajoase, soldate, în cazul unora dintre ei, cu puncte Elo câştigate.

Alexandru Constantinoiu a jucat cu 2 Maeştri Internaţionali şi 2 Maeştri FIDE, reuşind să câştige 40 de puncte Elo, iar Eduard Ioniţă a obţinut, şi el, 37 de puncte Elo. Evoluţii bune au avut şi ceilalţi sportivi pregătiţi de Petre Grigore care au participat la competiţia de la Bucureşti: Melania Grigore, Diana Popescu, Petre Catrina, Andreea Tănase şi Vladimir Boştină.

La Bucureşti Grand Prix au fost prezenţi 442 de şahişti, printre care s-au numărat 30 de mari maeştri, inclusiv fostul campion mondial Ruslan Ponomariov.

Ieri, tot în Capitală, s-a ţinut şi Etapa a II-a a Grand Prix MegaChess la Mega Mall 2024 – Ediţia a VII-a, prilej pentru Emma Davicenco să obţină medalia de argint la categoria „fete, U14”. CSM Ploieşti a fost reprezentat şi de Darius Nicolae şi Octavian Alexe, care au avut clasări în apropierea podiumului de premiere.

Galerie foto, Bucureşti Grand Prix: