Codruţ Dinu – OK, România – KO: „tricolorii”, 72-76 cu Luxemburg, la Cluj-Napoca!

Codruţ Dinu – OK, România – KO: „tricolorii”, 72-76 cu Luxemburg, la Cluj-Napoca!

Baschetbalistul Codruţ Dinu a debutat, în această seară, în echipa naţională de seniori a României, evoluând ceva mai mult de 8 minute într-un meci pierdut incredibil de „tricolori” în faţa Luxemburgului, scor 72-76, după ce au risipit un avans de 23 de puncte avut în minutul 31: 61-38!

Sportivul care va împlini 17 ani marţi, 26 februarie, a intrat prima oară pe teren cu 2:45 minute rămase din prima repriză, la scorul 30-24, şi a evoluat dezinvolt, ratând însă un şut din afara semicercului. A rămas pe bancă după reluare, dar a reapărut pe parchet în startul sfertului al 4-lea, la 55-38. A început cu o pasă decisivă la Kuti, care a înscris de la distanţă, apoi a marcat chiar el de la „3 puncte”, a avut o pătrundere curajoasă pe contraatac, ce i-a adus două „libere” – ratate însă – şi a bifat o nouă pasă decisivă, de data aceasta pentru Emi Căţe, la 61-45! Formula „de rezervă” a României a dus însă la apropierea oaspeţilor, iar, la 65-53, cu 6 minute rămase din timpul regulamentar, „Codru” i-a lăsat locul lui Lucas Tohătan.

România a ratat însă mult, oaspeţii ajungând chiar să conducă, 67-65, dar până la urmă s-a mers în prelungiri după un lay-up reuşit de Kuti în ultimele secunde. Cele 5 minute de extra-time nu i-au trezit pe „tricolori”, care au pierdut cu 76-72, estompându-i lui Codruţ Dinu bucuria debutului la seniori.

Baschetbalistul pregătit la Ploieşti de Ionuţ Ivan a încheiat partida cu 3 puncte marcate şi două pase decisive în 8:31 minute petrecute pe parchet.

Foto: fiba.basketball