Cupa României: CSM Petrolul Ploieşti, sfert de finală cu Rapid la Turneul Final 8 de la Cluj-Napoca!

Cupa României: CSM Petrolul Ploieşti, sfert de finală cu Rapid la Turneul Final 8 de la Cluj-Napoca!

Echipa de baschet seniori a clubului nostru a plecat, astăzi, spre Cluj-Napoca, acolo unde va participa la Turneul Final 8 al Cupei României, fiind singura reprezentantă a Grupei 11-18 a Ligii Naţionale la competiţia „KO”! CSM Petrolul Ploieşti va juca mâine, de la ora 15:00, în sferturi de finală, cu Rapid Bucureşti şi, chiar dacă nu este în cel mai bun moment, despărţindu-se, ieri, şi de antrenorul Mihai Popa, va aborda turneul din poziţia echipei care nu are nimic de pierdut. Parcursul din ultima vreme plasează echipa noastră în poziţia de outsideră atât în jocul de mâine, cât şi, în cazul fericit al unei calificări, în eventuala semifinală cu CSM CSU Oradea sau CSM Târgu Mureş, aşa că presiunea va fi, de fiecare dată, în tabăra adversă.

„Nu este niciun secret că, având în vedere rezultatele din ultima perioadă, nu suntem favoriţi în meciul cu Rapid, dar sperăm să facem din asta un avantaj şi băieţii să arate baschetul pe care noi ştim că îl pot practica. Mă gândesc la victoriile de la Sibiu sau Vâlcea, ori la momentele bune din meciurile de acasă cu Craiova sau Târgu-Jiu, ca să dau doar câteva exemple, aşa că nu mergem la Cluj-Napoca din postura victimei sigure, ci vrem să ne jucăm şansa şi, dacă vom avea ocazia, să profităm de ea pentru a ne califica în semifinale”, spune coordonatorul secţiei de baschet, Ionuţ Ivan.

CSM Petrolul Ploieşti s-a calificat la turneul final din postura de câştigătoare a Grupei D a Fazei I a competiţiei, ale cărei meciuri s-au jucat în luna septembrie a anului trecut la Craiova. Băieţii noştri s-au impus atunci cu 86-78 în meciul cu SCM Timişoara şi cu 72-70 în cel cu gazdele turneului, de la SCM „U”.

Cu menţiunea că sferturile de finală sunt găzduite de Sala „Horia Demian”, iar semifinalele şi finalele se vor juca în BT-Arena, iată care este programul complet al turneului:

Sferturi de finală

Joi, ora 12:15, Sfert de finală 2, BC CSU Sibiu – CSM Constanţa

Joi, ora 15:00, Sfert de finală 3, CSM Petrolul Ploieşti – CS Rapid Bucureşti

Joi, ora 17:45, Sfert de finală 4, CSM CSU Oradea – CSM Târgu Mureş

Joi, ora 20:30, Sfert de finală 1, CSO Voluntari – U-BT Cluj-Napoca

Semifinale

Sâmbătă, ora 17:30, Câştigătoare Sfert 1 – Câştigătoare Sfert 2

Sâmbătă, ora 20:30, Câştigătoare sfert 3 – Câştigătoare sfert 4

Finala

Duminică, ora 20:30

Toate meciurile vor fi transmise de DigiSport şi PrimaSport, dar vor putea fi urmărite şi pe canalul de youtube al Federaţiei Române de Baschet.