Baschetbaliştii de la CSM Petrolul Ploieşti, vizită la Băicoi alături de Elisabeta Lipă şi Carmen Tocală!

Baschetbaliştii de la CSM Petrolul Ploieşti, vizită la Băicoi alături de Elisabeta Lipă şi Carmen Tocală!

Componenţii echipei de baschet seniori a CSM Petrolul Ploieşti au participat, în această dimineaţă, la o acţiune de promovare a sportului desfăşurată în localitatea Băicoi, la Grădiniţa Nr. 1 şi Şcoala gimnazială Lilieşti, parte a programului „Campionii României în şcoală, liceu şi universitate”, promovat preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Sport, Elisabeta Lipă! Fosta mare campioană a fost, de altfel, prezentă la cele două acţiuni, alături de preşedintele Federaţiei Române de Baschet, Carmen Tocală, şi de reprezentanţii Sucursalei Regionale 11 a FRB, coordonatorul Cătălin Tănase şi antrenorul Ionuţ Ivan. Din partea CSM Ploieşti au participat Bogdan Popa, Vlad Corpodean, Kenney Funderburk, Vlad Negoiţescu, Codruţ Dinu, George Angelian şi Robert Pătraru, precum şi directorul clubului, Dănuţ Burghelea.

La grădiniţă, copiii au primit cadouri din partea federaţiei – mingi de baschet de diferite dimensiuni şi panouri la care să se poată juca la în momentele de recreere – şi s-au distrat preţ de câteva minute alături de baschetbalişti, care i-au învăţat primele mişcări din sportul jucat la panou.

La şcoală, baschetbaliştii i-au vizitat pe elevi la ore şi le-au vorbit despre importanţa practicării sportului, răspunzând, totodată, la întrebări dintre cele mai diverse şi interesante, de la dilema firească „voi ce mâncaţi de sunteţi atât de înalţi?”, la mai profunda întrebare „cum este să fii sportiv profesionist şi să stai departe de familie?”. Evident, sesiunea de autografe s-a organizat ad-hoc, unii dintre copii renunţând rapid la câte o pagină din caiet pentru a obţine semnăturile sportivilor, în schimbul promisiunii că vor ajunge la Sala „Olimpia” pentru a urmări un meci al echipei CSM Petrolul Ploieşti.

La final, a venit şi provocarea unui baschet „3×3” în curtea şcolii, bucuria înscrierii unui coş în faţa unor baschetbalişti profesionişti fiind un moment pe care, cu siguranţă, mulţi dintre elevi îl vor ţine minte!

Galerie foto: