CSM Petrolul Ploieşti U16, victorioasă la CSŞ Târgovişte în debutul etapei a 9-a: 50-39!

CSM Petrolul Ploieşti U16, victorioasă la CSŞ Târgovişte în debutul etapei a 9-a: 50-39!

Echipa de baschet U16 a CSM Petrolul Ploieşti a deschis, în această seară, Etapa a 9-a a Grupei Naţionale, disputând în devans cu câteva zile, la solicitarea adversarilor, meciul din deplasare cu CSŞ Târgovişte.

A fost o confruntare între două formaţii aflate la poli opuşi ai clasamentului, ultima clasată (0 victorii/8 înfrângeri) neavând cum să-i pună probleme liderei grupei (8 victorii/0 înfrângeri), care s-a impus cu 50-39 (18-8, 8-11, 12-8, 12-12). Şi asta, în condiţiile în care antrenorul Ionuţ Ivan nu s-a putut baza, din diverse motive, pe o serie de jucători importanţi, precum David Raşoga, Vlad Borcan sau fraţii Tudor şi Theodor Mihalea.

Pentru CSM Petrolul Ploieşti, au jucat în această seară: M. Oprea (14 puncte), F. Diaconescu (13, 2×3, foto), Oct. Ion (10), A. Marcu (4), P. Dinu (2), O. Ghiţă (2), D. Ilie (2), D. Tănase (2) şi L. Ştefan (1).

CSM Petrolul Ploieşti a ajuns la 9 victorii consecutive şi va juca în etapa a 10-a pe teren propriu cu ABC Laguna Bucureşti, pe 9 martie.

În acest sezon, Campionatul Naţional U16 are în prima fază o Grupă Naţională, cu cele mai bune 8 echipe ale sezonului trecut şi alte grupe zonale, în care echipele se vor lupta pentru accederea la Turneul Semifinal, în care li se alătură formaţiilor din Grupa Naţională.

În Grupa Naţională se joacă 14 etape, tur-retur, clasamentul urmând să conteze în stabilirea celor 4 grupe de câte 4 echipe ale Turneului Semifinal.