Olimpiada Naţională a Sportului Şcolar, prilej de vizită la „Mihai Viteazul” pentru baschetbaliştii de la CSM Petrolul Ploieşti!

Olimpiada Naţională a Sportului Şcolar, prilej de vizită la „Mihai Viteazul” pentru baschetbaliştii de la CSM Petrolul Ploieşti!

Componenţii echipei de baschet seniori a CSM Petrolul Ploieşti au făcut, în această dimineaţă, o vizită surpriză la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul”, acolo unde s-a desfăşurat Faza Locală a Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar, cu participarea a 4 formaţii: gazdele de la „Mihai Viteazul”, Colegiul „Ion Luca Caragiale”, Colegiul „Spiru Haret” şi Liceul Tehnologic „1 Mai”.

Bogdan Popa, Kenneth Funderburk Jr., Reggie Johnson Jr., Shane Henry sau mai tinerii lor colegi Codruţ Dinu, George Angelian sau Robert Pătraru (ultimii trei în dublă calitate, ei fiind şi elevi ai „LMV”-ului, fără a juca însă din cauza unor accidentări) au asistat la competiţie, dar au propus şi un concurs de aruncări de „3 puncte”, punând „la bătaie” o minge cu autografele tuturor jucătorilor de la CSM Petrolul Ploieşti.

Fiecare echipă şi-a desemnat câte un reprezentant pentru a executa cele 15 şuturi (câte 3 din cele 5 poziţii clasice) şi a fost nevoie de un „baraj” pentru stabilirea câştigătorului. Astfel, în prima serie, Armand Suciu (Mihai Viteazul) şi Toni Filoneanu (I.L. Caragiale) au reuşit doar câte 5 coşuri, iar Adrian Naum (Spiru Haret) şi Andrei Băraţă (1 Mai) au înscris de câte 7 ori. Ultimii doi s-au întrecut în finala care a prevăzut doar 5 şuturi (câte unul din fiecare poziţie), iar Andrei Băraţă a reuşit să se impună după ce a marcat de 3 ori, depăşindu-l pe Adrian Naum, care marcase în două rânduri.

Vizita s-a încheiat cu o întâlnire cu directorul Colegiului Naţional „Mihai Viteazul”, profesorul Nicolae Ţaga, căruia reprezentanţii clubului i-au mulţumit pentru colaborarea din ultimii ani, majoritatea tinerilor baschetbalişti de la CSM Petrolul Ploieşti fiind elevi ai instituţiei, oferindu-i, totodată, o minge cu autografele jucătorilor primei echipe.

Galerie foto: