Directorul CSM Ploieşti, Dănuţ Burghelea: „Nu i-a dat nimeni afară din stadion pe cei de la Petrolul!”

Directorul CSM Ploieşti, Dănuţ Burghelea: „Nu i-a dat nimeni afară din stadion pe cei de la Petrolul!”

În urma apariţiei în spaţiul public a unor informaţii conform cărora CSM Ploieşti, în calitate de administrator al arenei „Ilie Oană”, le-ar fi interzis ieri unor jucători de la Petrolul să se antreneze pe stadion, directorul clubului, Dănuţ Burghelea, împreună cu Valeriu Răchită, antrenor în cadrul secţiei de fotbal, şi Cristian Nica, şef birou stadionul „Ilie Oană”, au organizat astăzi o întâlnire cu reprezentanţii mass-media pentru a pune capăt oricăror speculaţii.

Iată care au fost precizările făcute:

Dănuţ Burghelea: „Din start vreau să spun că sunt un simpatizant şi un suporter al echipei Petrolul şi, în calitatea mea de director al CSM Ploieşti, vreau ca această echipă să aibă rezultate, prin implicarea mea atât cât se poate, la nivel legal. Ieri, la fel ca şi în alte ocazii, echipa de fotbal a sosit la stadion, a folosit vestiarul pentru a se schimba jucătorii, după care aceştia s-au deplasat în altă locaţie pentru antrenament. Doi fotbalişti, care am înţeles dintr-o discuţie cu domnul Claudiu Tudor, nu s-au putut prezenta la antrenament din diverse motive, fiind plecaţi la Bucureşti cu anumite probleme, au sosit după-amiază şi au solicitat să facă antrenament pe stadion. Respectiv nişte alergări cu preparatorul fizic. Le-am spus că nu este nicio problemă dacă fac acest lucru în afara gazonului, în zona în care se încălzesc rezervele la meciuri. Nu i-a dat nimeni afară din stadion, dar ulterior am aflat că au ales să meargă în sala de forţă pentru a-şi face antrenamentul.”

Valeriu Răchită: „Aşa cum ştiţi, secţia de fotbal a CSM Ploieşti are sediul aici, la stadion, eu fiind prezent în acel moment la arenă, dar nu am avut nicio treabă cu ceea ce se întâmpla pe teren.”

Dănuţ Burghelea: „Ca să evităm această confuzie legată de implicarea lui Vivi Răchită, discuţia am avut-o cu domnul Nica, şeful de birou al acestei baze, care m-a informat că cei doi sunt pe teren împreună cu preparatorul. Într-adevăr, pe mijlocul terenului, cu porţi, jaloane şi celelalte obiecte necesare antrenamentului. Nu eu i-am dat afară de pe teren, nu le-am spus să meargă în sala de forţă. Altfel, contractul cu Petrolul este pentru a folosi vestiarele la antrenamentele din timpul săptămânii, iar pentru folosirea terenului pe acea latură a fost decizia mea să le permit să se antreneze acolo. Ca să ne prezentăm cu un gazon ok la meciurile pe care Petrolul le dispută pe teren propriu, acesta trebuie protejat. Nu este rea-voinţă! Vrem doar ca gazonul să arate cât se poate de bine la meciuri!”

Valeriu Răchită: „Din păcate, relaţia mea cu cei din Peluza 1 este cea care este. Nu este generată de mine. Totul a plecat de când am fost invitat la aniversarea de 75 de ani ai CSA Steaua şi mi-au reproşat că am fost îmbrăcat în echipamentul Stelei… Chiar i-am întrebat şi eu pe cei de la Steaua de ce m-au invitat, pentru că nu am un palmares aşa bogat ca alţii, şi mi-au spus că sunt singurul jucător din istoria echipei care a jucat la toate cele trei Steaua: cea dinainte de 89, la Steaua de tranziţie, 96-99, a lui Păunescu şi la cea a lui Gigi Becali, 2003-2005. Dar eu nu voi spune niciodată că sunt stelist. Eu sunt petrolist!

Ţin la acest stadion pentru că în perioada 2008-2012 am fost şi consilierul primarului pe probleme de sport şi am stat aici un an de zile, iar stadionul a ieşit aşa cum ni l-am dorit cu toţii, în stil englezesc.

Toţi ne dorim ca gazonul să arate bine pentru echipă, nu pentru noi, Petrolul fiind singura echipă care mai joacă acum pe <Ilie Oană>. Este singurul gazon din România care a rezistat de la inaugurare, dar nu gazonul este problema, ci stratul de dedesubt care s-a făcut beton şi drenajul s-a deteriorat.

Încercăm acum, că s-a demarat procedura de licitaţie pentru schimbarea nocturnei, să aducem lucşii necesari pentru ca stadionul să arate foarte bine. Problema este că, din ce am auzit, au apărut deja contestaţii.”