CSM Petrolul Ploieşti U16, succes important la ACS U-BT Cluj-Napoca: 86-81!

CSM Petrolul Ploieşti U16, succes important la ACS U-BT Cluj-Napoca: 86-81!

Echipa de baschet „U16” a CSM Petrolul Ploieşti a reuşit, în această după-amiază, să obţină cea de-a 5-a victorie consecutivă a sezonului, după ce s-a impus cu 86-81 (19-22, 20-23, 27-16, 25-20) în deplasarea de la ACS U-BT Cluj-Napoca. A fost cel mai dificil meci de până acum, adversarii având şi ei un parcurs bun în primele runde (trei succese şi un singur eşec), succesul fiind obţinut la capătul unei confruntări în care campionii s-au mobilizat excelent în repriza secundă şi s-au impus după ce au câştigat repriza secundă la o diferenţă de 16 puncte.

Conduşi de pe margine de Loredana Munteanu, băieţii noştri au jucat astăzi în următoarea formulă: D. Raşoga (23 puncte, 4×3), Oct. Ion (20), M. Oprea (18), V. Borcan (12, 1×3), F. Diaconescu (10, 1×3), Tudor Mihalea (3, 1×3), A. Marcu, Teodor Mihalea, D. Tănase, Al. Petre, T. Staicu şi L. Ştefan.

Cu această victorie, CSM Petrolul Ploieşti se menţine pe primul loc al Grupei Naţionale şi va juca în runda următoare, programată sâmbătă, 9 decembrie, pe teren propriu, cu CSU Andu Sibiu.

În acest sezon, Campionatul Naţional U16 are în prima fază o Grupă Naţională, cu cele mai bune 8 echipe ale sezonului trecut şi alte grupe zonale, în care echipele se vor lupta pentru accederea la Turneul Semifinal, în care li se alătură formaţiilor din Grupa Naţională.

În Grupa Naţională se joacă 14 etape, tur-retur, clasamentul urmând să conteze în stabilirea celor 4 grupe de câte 4 echipe ale Turneului Semifinal.