Hipodromul Ploieşti: armăsarul Altan, câştigătorul Premiului „Alexandru Marghiloman 2023”!

Hipodromul Ploieşti: armăsarul Altan, câştigătorul Premiului „Alexandru Marghiloman 2023”!

Hipodromul Ploieşti a găzduit în această dimineaţă Reuniunea Regele Carol I, pe care CSM Ploieşti, prin Complex Hipodrom, a organizat-o cu sprijinul sponsorului Sultan România şi în parteneriat cu Jockey Club Român.

Din păcate, evenimentul a fost prefaţat de o veste proastă venită dinspre partenerii de la Jockey Club, cei care au anunţat că sunt în situaţia de a amâna Derby-ul României la Galop din cauza retragerii, din motive medicale, a patru dintre cei şase cai calificaţi pentru cursă.

În aceste condiţii, reuniunea a avut şase curse în program, cea mai atractivă fiind cea de galop dotată cu Premiul „Alexandru Marghiloman 2023” şi organizată alături de Jockey Club Român şi doamna Irina Vlăducă-Marghiloman, strănepoata marelui om politic Alexandru Marghiloman, cel cunoscut drept „părintele hipismului românesc”. Câştig de cauză a avut armăsarul Altan, condus de Radostin Ivanov, care s-a impus cu un avans de câţiva metri în faţa iepei Lively Lydia (jocheu Valentin Atanasov).

Premierea câştigătorului a fost oficiată de doamna Irina Vlăducă-Marghiloman, iar premierile următorilor clasaţi au fost efectuate de Alexandra Greville (fiica doamnei Irina Vlăducă-Marghiloman), de vicepreşedinţii Jockey Club, Răsvan Cernat şi Tudor Roşca şi de reprezentanţii Asociaţiei Române de Pur-sânge Englez, Iulia Lascău şi Adrian Gereben.

Cursele de trap ale zilei au fost câştigate de Rubino (proprietar Manox Therm, driver Ion Costeanu) – Premiul „Viziune de Sultan”, Jarrod Shan (proprietar ROOL Recycling, driver Adrian Marciu), New Jersey (proprietar Manox Therm, driver Ion Costeanu) şi Bailando (proprietar Marius Gosman, driver Vasile Gheorghe). Festivităţile de premiere ale întrecerilor de trap au fost oficiate de reprezentanţii Sultan România, Roxana Bîrsan şi Vlad Tarboiu.

În cea de-a doua cursă de galop a zilei, dotată cu Premiul Periş, s-a impus iapa Night For Overdose, condusă de Nurhay Hamil Zyulkyuf. Festivitatea de premiere a fost oficiată de Jacob Shenkin, Comisar Internaţional, observator din partea Federaţiei Europene de Galop, de Răsvan Cernat, vicepreşedinte al Jockey Club Român şi Şerban Cantacuzino, membru în Comitetul Alergărilor din cadrul Jockey Club Român.

Cu prilejul reuniunii de astăzi, Editura Corint a oferit două premii inedite: pentru cea mai frumoasă pălărie (în onoarea şi amintirea Reginei Maria a României, o adevărată ambasadoare a frumuseţei şi eleganţei, care admira de fiecare dată stilul doamnelor prezente la cursele hipice) şi pentru cel mai frumos cal pur-sânge englez al reuniunii. În ceea ce priveşte „cea mai frumoasă pălărie”, premiul s-a acordat „ex aequo”, două dintre spectatoarele reuniunii fiind recompensate de către reprezentantele Editurii Corint, Simona Preda – brand manager şi Luiza Penescu – director. Cel mai frumos cal din rasa pur-sânge englez a fost considerat Sunshine Meadow, iapă aflată în proprietatea lui Cătălin Lungu.

Totodată, pauzele dintre curse au fost animate de câștigătoarea Festivalului-Concurs Naţional de Interpretare a Muzicii Uşoare Româneşti “Trofeul Tinereţii” – Amara (2022), Luana Toader, care a susţinut mai multe micro-recitaluri ce i-au încântat pe cei prezenţi în tribune. Cei mai mici dintre spectatori nu au fost uitaţi nici de data aceasta, ei având amenajat un „fun corner” unde s-au putut juca sub atenta supraveghere a angajaţilor Complex Hipodrom.

Partenerii reuniunii hipice de astăzi au fost: Sultan România, Jockey Club Român, Radio Prahova, Centrul de Echitaţie Luna Horse, Filarmonia Paul Constantinescu Ploieşti, Teatrul Toma Caragiu Ploieşti, Info Ploieşti City, Editura Corint şi Victor Lucian Costăchescu.

Următoarea reuniuniune hipică este programată duminică, 29 octombrie, atunci când se va ţine Premiul „Toma Socolescu”.

Galerie foto:

Rezultatele oficiale ale reuniunii:

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Raport arbitraj:

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab