Hipodromul Ploieşti găzduieşte, duminică, Reuniunea Regele Carol I – Derby-ul României la Galop!

Hipodromul Ploieşti găzduieşte, duminică, Reuniunea Regele Carol I – Derby-ul României la Galop!

Eveniment deosebit, duminică dimineaţă, începând cu ora 10:00, pe Hipodromul Ploieşti, acolo unde va avea loc Reuniunea Regele Carol I – Derby-ul României la Galop! Va fi un moment special, pe care CSM Ploieşti, prin Complex Hipodrom, îl organizează cu sprijinul sponsorului Sultan România şi în parteneriat cu Jockey Club Român, în cadrul căruia se vor desfăşura şapte curse, cu principal eveniment Derby-ul Român de Galop. Primul organizat pe Hipodromul Ploieşti!

După o pauză de 63 de ani, se reînnoadă o tradiţie născută în 1875 şi întreruptă în anul 1960, atunci când s-a desfăşurat ultimul Derby Român de Galop, câştigat de iapa Palmira. Apoi, a fost scos din uz Hipodromul de la Băneasa şi nu a mai fost decât un Derby organizat în august 2000, la Mangalia, însă fără a se putea respecta toate condiţiile impuse de o astfel de cursă. Drept urmare, duminică, începând cu ora 11:20, vom putea asista la primul Derby Român de Galop organizat după o pauză de 63 de ani, în cadrul căruia se vor întrece cei mai buni şase cai din rasa Pur Sânge Englez cu vârsta de trei ani născuţi şi crescuţi în România!

Prima cursă de galop a zilei va fi, însă, Premiul „Alexandru Marghiloman” (ora 10:30), dedicată memoriei celui cunoscut drept „părintele hipismului românesc”. Alexandru Marghiloman a fost, timp de 22 de ani, Vicepreşedintele Jockey Club Român şi a fost proprietarul care a câştigat cele mai multe Derby-uri de galop, 26 la număr!

În ceea ce priveşte cursele de trap, vom avea Premiul „Viziune de Sultan” (ora 10:10), Premiul „Misiune de Sultan” (ora 10:55), Premiul „Valoare de Sultan” (11:45) şi, în încheierea reuniunii, Cursa „Derby de Sultan” (ora 12:40.

Nu rataţi evenimentul de duminică, pentru că organizatorii au pregătit şi o serie de premii interesante, cum ar fi cel pentru cea mai frumoasă pălărie, oferit de Editura Corint în onoarea şi amintirea Reginei Maria a României, o adevărată ambasadoare a frumuseţei şi eleganţei, care admira de fiecare dată stilul doamnelor prezente la cursele hipice. Acelaşi partener, Editura Corint, va premia şi cel mai frumos cal pur sânge englez al reuniunii.

Alături de noi va fi şi câștigătoarea Festivalului-Concurs Naţional de Interpretare a Muzicii Uşoare Româneşti “Trofeul Tinereţii” – Amara (2022), Luana Toader, care va interpreta Imnul de Stat al României şi Imnul Regal al României şi va oferi un micro-recital în pauzele dintre curse.

Totodată, în holul central vor fi expuse picturi cu tematica evenimentului hipic, realizate de Victor Lucian Costăchescu, precum şi o colecţie de cărţi pe care Editura Corint vi le propune pentru a face parte din biblioteca dumneavoastră. Cei mai mici dintre spectatori nu au fost uitaţi nici de data aceasta, ei având amenajat un „fun corner” unde se vor putea juca sub atenta supraveghere a angajaţilor Complex Hipodrom.

Partenerii Complexului Hipodrom pentru evenimentul de duminică sunt: Sultan România, Jockey Club Român, Radio Prahova, Centrul de Echitaţie Luna Horse, Filarmonia Paul Constantinescu Ploieşti, Teatrul Toma Caragiu Ploieşti, Info Ploieşti City, Editura Corint şi Victor Lucian Costăchescu.

Prețul unui bilet de acces la reuniune este de 5 lei, copiii sub 7 ani având accesul gratuit.

Programul reuniunii:

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab