Baschet, Liga Naţională: deplasare dificilă, la Târgu Mureş, pentru CSM Petrolul Ploieşti!

Baschet, Liga Naţională: deplasare dificilă, la Târgu Mureş, pentru CSM Petrolul Ploieşti!

Echipa de baschet seniori a CSM Petrolul Ploieşti a plecat spre Târgu Mureş, acolo unde va juca, mâine, începând cu ora 19:00, în compania gazdelor de la CSM, într-un meci contând pentru etapa a 3-a a Conferinţei B din Liga Naţională de Baschet Masculin Getica 95.

Băieţii noştri vin după două înfrângeri la diferenţe mici în primele runde ale campionatului şi merg cu gândul de a schimba acest ritm şi a obţine prima victorie, evoluţiile şi rezultatele din Cupa României arătând că potenţialul echipei este cu totul altul. „Este un joc important în economia grupei şi sperăm să vină prima victorie din acest sezon al ligii naţionale. Jucăm împotriva unei echipe cu un lot omogen, bazat în bună măsură pe aceiaşi jucători din sezonul trecut, la care l-au adăugat pe Jeremic, şi el un baschetbalist cu experienţă în campionatul nostru. Suntem conştienţi, totodată, că şi publicul va fi un factor important, ştiind susţinerea de care beneficiază echipa mureşeană când joacă acasă, dar asta nu înseamnă că nu avem şansa noastră. Ne-am pregătit bine de la ultimul meci şi sperăm să facem un joc bun, care să se concretizeze într-o victorie”, a declarat coordonatorul secţiei de baschet a clubului, Ionuţ Ivan.

Stafful tehnic al echipei noastre se poate baza mâine şi pe Codruţ Dinu, care a lipsit în primele două runde (cu CSM Constanţa a rămas pe bancă, nefiind forţat după accidentarea avută), dar acum este apt de joc.

În sezonul trecut, cele două formaţii şi-au împărţit victoriile în sezonul regulat, fiecare echipă reuşind, însă, să se impună în deplasare: Petrolul a câştigat cu 87-86 la Târgu Mureş, tot în luna octombrie, iar gazdele de astăzi s-au revanşat în „Olimpia”, scor 78-73, în primul meci al anului 2023, disputat pe 4 ianuarie. Ulterior, mureşenii au câştigat şi în play-out, atât la Ploieşti, 85-77, cât şi în propriul fief, 94-81.

Arbitrii partidei de mâine vor fi Marius Ciulin (Constanţa), Dragoş Barbu (Iaşi) şi Vlad Potra (Cluj-Napoca), iar comisar din partea FRB a fost desemnat Viorel Constantinescu (Cluj-Napoca).

Partida va putea fi urmărită „live” pe contul de youtube al Federaţiei Române de Baschet, accesând următorul link: https://www.youtube.com/watch?v=Dw1uvbFjVdM.